LEUVEN MINDGATE

Hoe verhoogt u de bruikbaarheid van uw toestellen en machines? Researchmeeting @ Breakfast


Gebruiksvriendelijke toestellen en machines: foutloze, efficiënte, veilige bediening en werkprocessen

We hebben allemaal vele toestellen om ons heen die we moeten bedienen. Denk maar aan verwarmingsthermostaten, bedieningspanelen van machines of liften, geldautomaten, mobiele telefoons, navigatiesystemen, medische apparaten, cockpits, dashboards. De lijst is eindeloos. Al deze toestellen hebben de laatste decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt en werden steeds geavanceerder soms tot op een niveau waarbij je er als gebruiker niet meer in slaagt alle functionaliteit te bedienen. Het succes van een product valt of staat mede bij de gratie van gebruiksvriendelijkheid, ook wel Usability genoemd.

Usability is de toegepaste wetenschap die zich bezig houdt met de mate waarin de gebruiker in staat is zijn doel effectief, efficiënt en naar tevredenheid te bereiken, in situaties waar mensen toestellen of machines gebruiken. Deze doelen zijn natuurlijk afhankelijk van de context van de taak (entertainment, kritieke industriële processen, gezondheidszorg, transport, onderwijs, etc.).

Cognitieve Ergonomie onderzoekt het menselijke informatieverwerkingsproces. Denk hierbij aan kennis over het geheugen, aandacht, waarneming, menselijke vaardigheden en beperkingen, en de toepassing hiervan op het ontwerp van systemen en producten. Hoe wordt een systeem gebruikersvriendelijk gemaakt? Hoe kan de effectiviteit van werknemers verhoogd worden terwijl de kans op fouten, vergissingen en ongelukken verminderd wordt?

Deze researchmeeting is voor u relevant indien u:
- producten/machines ontwikkelt, software ontwikkelt
- wil weten wat de impact van gebruiksvriendelijke machines is op de efficiëntie, effectiviteit en tevredenheid van uw werknemers die ze bedienen
- geïnteresseerd bent in Usability als middel tot meer tevreden klanten en meer verkoop

Wij zien er naar uit u op deze researchmeeting te mogen ontmoeten waar Christof van Nimwegen van het Centrum voor Usability Onderzoek, een onderdeel van de KU Leuven,
u op een deskundige wijze, aan de hand van concrete voorbeelden, over hun jarenlang onderzoek naar, en implementatie van Usability in een breed scala van producten zal informeren.

Locatie:
Innovatiecentrum West-Vlaanderen
Etienne Sabbelaan 51
8500 Kortrijk

Programma:
8.00 uur* Welkomstkoffie - ontbijt
8.15 uur Start uiteenzetting
9.15 uur Vragen en dialoog
9.45 uur Einde

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us