LEUVEN MINDGATE

VILv-forumavond: Interactieve digitale TV


Graag brengen wij u op de hoogte van de volgende forumavond, een organisatie van VILv (afgestudeerde ir. Leuven) en Leuven.Inc.

Moderator en sprekers:
- Francis Bodson (BeTV - voormalige CANAL+ Benelux)
- Dirk Wauters (VRT)
- Jan Vorstermans (Telenet)
- Geert Goethals (Belgacom)

De implementatie van digitale televisie in Vlaanderen is inmiddels een feit. Belgacom en Telenet kozen als verdelers elk voor een verschillend technologisch distributiemodel. De voor- en nadelen van beide strategische keuzes zullen in de toekomst moeten blijken. Momenteel bekampen beide partijen elkaar nog steeds gestaag op gebied van tarifiëring en inhoud met als inzet het vertrouwen van de consument. Een eerste uitdaging lijkt echter al te liggen in het winnen van de consument voor digitale televisie in het algemeen.

De mogelijkheden en veranderingen die deze nieuwe technologie met zich meebrengt zijn legio. Zo voorspelt men de overgang van televisie als een passief medium naar een meer en meer actief, interactief (en zelfs intercreatief) medium. Ook verwacht men de transformatie van een klassiek massamedium naar een geïndividualiseerd medium of 'televisie op maat'. Maar bestaat er een markt voor al deze functionaliteiten? Zullen al deze, soms hoogtechnologische toepassingen ingeburgerd raken in de modale huiskamer?
Tijdens deze VILv-forumavond krijgen de twee grote spelers Belgacom en Telenet de kans om samen met Dirk Wauters (CEO VRT) in debat te gaan en hun strategische keuzes toe te lichten. Trendwatcher Francis Bodson (Deputy Managing Director van BeTV) zal het debat modereren en als inleiding zijn visie en enkele indicaties geven naar trends en toekomstige ontwikkeling in het digitale landschap.

Wij verwelkomen u graag op deze forumavond en geven u alvast enkele praktische details mee:

Programma:
De ontvangst van de deelnemers plannen we vanaf 19u00. Afsluiting wordt voorzien omstreeks 21u30 met een drankje en mogelijkheid tot netwerking

Datum:
dinsdag 15 april 2008 (19u00-21u30)

Locatie:
Auditorium van het Arenbergkasteel, Kasteelpark Arenberg 1, 3001 Leuven

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us