LEUVEN MINDGATE

Bezoek aan het Centrum voor Usability Onderzoek (CUO) en inleiding tot webusability


Het Centrum voor Usability Onderzoek (CUO) is de onderzoeksafdeling van het Mediacentrum van de faculteit Sociale Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven en maakt tevens deel uit van het IBBT.

HET CUO profileert zich zowel op gebied van het ontwerp van gebruiksvriendelijke interfaces van producten en toepassingen, als het evalueren van toepassingen op hun gebruiksvriendelijkheid. Behalve aan usability (efficiëntie en effectiviteit) wordt eveneens aandacht besteed aan accessibility (toegankelijkheid) en aan de gehele user experience (o.a. likeability, sociability en playability). Afhankelijk van het project kan de focus meer of minder op bepaalde aspecten worden gelegd.

Het CUO hanteert een gebruikersgerichte ontwerpfilosofie, waarbij de gebruiker zelf in elke fase van het ontwikkelings- of evaluatieproces een centrale rol inneemt. Naast het praktische ontwerp- en evaluatieproces wordt binnen elk project tevens onderzoek verricht naar innovatieve interfaces van opkomende technologieën en het verbeteren of vernieuwen van diverse gebruikersgerichte methodes. Voor dit onderzoek beschikt het CUO over enkele unieke usability labs (IBBT iLab.u) die gebruikt kunnen worden in een controleerbare omgeving of in de natuurlijke omgeving van de gebruiker.

Naast een korte voorstelling van hun onderzoek, diensten en expertise, wordt tijdens dit bezoek een inleiding gegeven tot webusability. In deze inleiding komt aan bod hoe de deelnemers zelf, vaak op een vrij eenvoudige manier, een gebruiksvriendelijke website kunnen ontwerpen en evalueren. Ten slotte krijgen de deelnemers een rondleiding in de laboratoria en testruimtes die gebruikt worden voor de evaluatie van producten. Een niet te missen kans voor bedrijven die de gebruiksvriendelijkheid en dus ook de impact van hun website willen vergroten!

Praktische aspecten
Datum: dinsdag 29 april 2008 (15u30-18u30)
Locatie: Mediacentrum K.U.Leuven; Parkstraat 45, 3000 Leuven

Programma
• 15u30: Ontvangst deelnemers
• 16u00: Verwelkoming en inleiding door David Geerts
• 16u15: Inleiding webusability: 'Hoe gebruiksvriendelijk is mijn website?' door Alex Uyttendaele
• 17u15: Rondleiding in de laboratoria en de testruimtes - demonstratie van enkele testen
• 18u00: Afsluiting met hapje en tapje - gelegenheid tot netwerken

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us