LEUVEN MINDGATE

Coatings en Nieuwe Materialen


Coatingtechnologie speelt in tal van sectoren een cruciale rol. Dit is niet anders voor de micro-elektronica. Het opbouwen van een chip is in feite een lange aaneenschakeling van het leggen en verwijderen van dunne filmen. IMEC is er van overtuigd dat zijn expertise op het vlak van coatingtechnologie, mits een vertaalslag, ook buiten de micro-elektronicasector bruikbaar is. Samenwerkingen met onder andere Bekaert hebben dit reeds aangetoond.

Het coatingonderzoek op IMEC spitst zich toe op de coatingprocessen en op de materiaaleigenschappen. Tijdens het demo-evenement geven we een overzicht van onze activiteiten op het gebied van:
• Coatingprocessen: van precisie-reiniging (verwijdering van nanopartikels, drogen zonder droogresten), over depositie (Physical Vapour Deposition, Chemical Vapour Deposition, Atomic Layer Deposition, spraycoating van polymeren, Organic Molecular Beam Deposition, .), tot karakterisatie
• Coatingmaterialen: nanopartikels, zelf-assemblerende monolagen, paryleen, pentaceen, isolerende oxides, halfgeleidende organische materialen,.
• Functionele coatings: anti-bacterieel, proteïnewerend, anti-reflectief, vochtbarrière, bio-compatibel, geleidend, .

Kom op 14 mei kijken welke coatingexpertise er op IMEC aanwezig is en ontdek hoe die eventueel ook voor u van belang kan zijn. Grijp de kans tot discussie met de onderzoeksexperten en met collega's uit andere bedrijven met affiniteit voor oppervlaktetechnologie.

Programma:
- 17u30 ontvangst deelnemers
- 18u00 inleidende presentatie over de demo's
- 18u40 getuigenis van Bekaert Advanced Coatings over de samenwerking met IMEC
- 18u50 tijd voor vragen
- 19u00 demo's en posters over de verschillende verwezenlijkingen: informele netwerkmogelijkheid met hapje en tapje aangeboden door IMEC
- 21u00 einde van het evenement

Praktisch:
Wanneer? Woensdag 14 mei 2008
Waar? IMEC auditorium, Kapeldreef 75, 3001 Heverlee (routebeschrijving)
www.imec.be/coatingevenement

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us