LEUVEN MINDGATE

Researchmeeting @ Breakfast:Intelligente micro-elektronica en sensornetwerken, ook voor de voedingsindustrie een meerwaarde


In de micro-elektronica winnen technologieën zoals draadloze sensornetwerken snel aan belang. Niet toevallig leiden zij vandaag de dag ook tot vernieuwende toepassingen in sectoren die ver buiten de ICT liggen, zoals de voeding.

Aan het Vlaams interuniversitair micro-elektronica centrum (IMEC) wordt werk gemaakt van de miniaturisering en autonoom maken van sensorsystemen voor het opvolgen van diverse industriële processen. Dit, gecombineerd met de nieuwste evoluties op het vlak van draadloze communicatie, voegt meer en meer intelligentie toe aan deze processen. Dat daarbij ook gekeken wordt naar toepassingsmogelijkheden in de voedingsindustrie hoeft niet te verwonderen. De recentste ontwikkelingen bieden tal van mogelijkheden en opportuniteiten om hogere toegevoegde waarde te realiseren in voedingsprocessen en -producten.

Dat deze technologie ook in de praktijk succesvol is, blijkt uit het verhaal van Marelec. Door in zee te gaan met kennisinstellingen zoals IMEC weet het bedrijf de mogelijkheden van nieuwe micro-elektronica te koppelen aan zijn eigen creativiteit en ondernemingszin. Dit resulteerde ondermeer in toestellen die zowel op zee als aan land op een slimme manier vis wegen, sorteren, versnijden en labelen. Met deze opgebouwde know-how dienen er zich sinds kort ook opportuniteiten aan voor vleesverwerking.

Deze researchmeeting is relevant voor:
voedingsbedrijven
technologiebedrijven zoals elektronica bedrijven
iedereen die het raakvlak tussen voeding en micro-elektronica wil verkennen

Filip Louagie van IMEC zal u op een deskundige wijze, aan de hand van concrete voorbeelden, doorheen het onderwerp draadloze sensornetwerken loodsen. Vervolgens zal Piet Rommelaere van Marelec u van zee tot land meenemen in zijn boeiende (inmiddels 25 jarige) verhaal over zijn ervaringen met micro-elektronica. Aansluitend volgt een interactieve discussie/brainstorming.

De researchmeetings van het Innovatiecentrum West-Vlaanderen zijn een ideale bron van inspiratie voor het innovatieproces binnen uw bedrijf.
De combinatie van professionele sprekers met een minimale tijdsinvestering zorgt steeds voor tevreden deelnemers!

Locatie:Innovatiecentrum West-Vlaanderen
Etienne Sabbelaan, 51 te 8500 Kortrijk
Tel. 056 28 28 80
Een wegbeschrijving vindt u op www.innovatiecentrum.be

Programma:
8.00 uur*Welkomstkoffie - ontbijt
8.15 uur Uiteenzetting 'draadloze sensornetwerken: wat, hoe, waarom en welke toepassingsmogelijkheden voor de voedingsindustrie?' (Filip Louagie, IMEC)
8.45 uur Uiteenzetting 'de case MARELEC: toepassingen van micro-elektronica van vis tot vlees: intelligent wegen, sorteren, versnijden en labelen' (Piet Rommelaere, MARELEC)
9.15 uur Discussie/brainstorm 'het raakvlak micro-elektronica/voeding, een bron van nieuwe innovaties?' (IMEC en Flanders' FOOD)
9.45 uur Afronding

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us