LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé Qivino door Vinventive


Leuven.Inc Ondernemerscafé Qivino: innovatie bewaart de smaak in een fles wijn - Gastbedrijf Vinventive

Hoe vaak gebeurt het niet dat u restjes wijn in een geopende fles weggooit wegens niet meer goed door oxidatie. Ook de horecasector en wijnbouwers tijdens beurzen worden door deze verspilling op hogere kosten gejaagd.

Vandaag is er op de markt geen efficiënte oplossing om een geopende fles wijn, zonder smaakverandering, gedurende enkele dagen of weken te bewaren.
Na enig literatuur- en opzoekingswerk kwam wijnexpert- en adviseur Marc Dulst tot de vaststelling dat, om de smaak van wijn te behouden bij transport in bulk, er een inert, reuk- en smaakloos gasmengsel boven het oppervlak wordt aangebracht. Dat mengsel belet dat zuurstofmoleculen de wijn oxideren.
Het verhaal van de gecontroleerde atmosfeer uit de voedingsindustrie heeft Marc en zijn team, in samenwerking met de K.U.Leuven (faculteit Chemie) vertaald naar het bewaren van wijn in een reeds geopende fles.

Geïnspireerd door dit principe is dan de zoektocht begonnen naar een haalbaar toepassing van dit concept.

Na bijna vier jaar opzoekingwerk en in samenwerking met een externe productontwikkelaar is Qivino 'geboren'; Een eenvoudig hanteerbaar toestel voor een perfecte bewaring van geopende flessen wijn. Een nieuwe onderneming Vinventive werd opgericht om de ontwikkeling, productie en verkoop van dit nieuwe accessoire te realiseren.

Tijdens het ondernemerscafé zal Marc Dulst dieper ingaan op het ganse ontwikkelingstraject van deze technologische innovatie en zal hij de voorbereiding van de commerciële lancering om de internationale markt te veroveren aan u voorstellen. Dit is alvast een confidentiële avantpremiere voor de officiële lancering van Qivino in het najaar.

Enkele praktische aspecten
Datum: donderdag 26 juni 2008 (18u00 - 21u00u)
Locatie: Wijnen&Likeuren Dulst, Bierbeekstraat 21, 3052 Blanden

Programma
- 18u00: ontvangst deelnemers
- 18u30: introductie door Leuven.Inc
- 18u40: Qivino : het verhaal achter de schermen van het ontwikkelingstraject door Marc Dulst
- 19u40: Vraag en antwoord
- 20u00: afronding met een hapje en een tapje
- 21u00: einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us