LEUVEN MINDGATE

Themasessie: Beveiliging van mobiele data: Waarom en hoe?


Risico, compliancy en goed beheer staan vandaag centraal in de wereld van de informatiebeveiliging. Het juiste beheer in combinatie met een reeks van tools zorgen voor een verbetering van een aantal business processen en vrijwaren een onderneming, haar werknemers en bestuurders van complexe reglementeringen en risico's. Informatiebeveiliging zorgt echter niet alleen voor beperkingen van kosten en risico's maar biedt ondernemingen een belangrijk strategisch voordeel en vergemakkelijkt elektronisch zakendoen.

In deze themasessie wil Leuven.Inc in samenwerking met LSEC (Leaders in Security, voordien bekend als Leuven Security Excellence Consortium),KMO-IT en het Innovatiecentrum Vlaams-Brabant en sprekers van Ernst & Young, Telindus, F-Secure en Utimaco ingaan op een aantal courante beheersmaatregelen en praktische oplossingen die een onderneming in staat stellen om zich van risico's te vrijwaren en haar continuïteit te garanderen.

Op basis van resultaten van een onderzoek bij ondernemers zullen enkele belangrijke risico's worden toegelicht. De sessie zal ook belichten hoe de huidige reglementeringen uw onderneming kunnen treffen, zelfs als die niet rechtstreeks van toepassing zijn op uw bedrijfsactiviteiten. Aan de hand van structurele richtlijnen leert u zelf de belangrijkste risicofactoren voor uw onderneming vast te stellen, en deze bij te schaven met het oog op toekomstige ontwikkelingen. Tenslotte zullen een aantal praktische oplossingen worden aangereikt om u te ondersteunen in enkele van de meest urgente informatiebeveiligingsmaatregelen met de nadruk op beveiliging van mobiele apparatuur.

Praktische informatie en inschrijvingsmodaliteiten
Datum
Woensdag 10 september 2008 (15u30-19u00)

Locatie
Innovatie- en Incubatiecentrum, Kapeldreef 60 - 3001 Leuven

Programma
• 15u30: Ontvangst deelnemers
• 16u00: Verwelkoming door Leuven.Inc & LSEC
• 16u30: Governance, Risk and Compliancy: Overzicht en onderzoeksresultaten
Jan Smolders, Senior Manager, Risk Advisory Services, E&Y Belgium
• 17u00: Een optimale alliantie tussen bedrijfsvoering en ICT: Economische benadering
Marc Tielemans, Business Consultant, Telindus - Belgacom ICT
• 17u30: Pauze
• 17u50: Beveiliging van PDA en smartphone: Praktische tools
Jo Van Winckel, Business Manager, F-Secure
• 18u20: Beveiliging van informatie en data op uw PC: Praktische tools
Gauthier Van Daele, Managing Director Benelux, Utimaco Benelux
• 18u50: Vraag en antwoord
• 19u00: Afsluiting met een hapje en een drankje

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us