LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé: Actuele trends van mechatronica in machinebouw


Gastbedrijf FMTC

Flanders' MECHATRONICS Technology Centre v.z.w. (FMTC) is sinds oktober 2003 actief als het onderzoekscentrum van de toonaangevende mechatronische bedrijven in Vlaanderen en is een initiatief van Agoria.

Mechatronica brengt mechanica, elektronica en software op een optimale manier samen om slimmere en betere producten te maken. FMTC helpt de kloof tussen theoretische kennis op gebied van mechatronica en het gebruik hiervan in industriële toepassingen te overbruggen door het organiseren van gemeenschappelijke onderzoeksprojecten.

De voorbije vijf jaar heeft FMTC een team opgebouwd van hooggeschoolde, deskundige onderzoekers en heeft het een aantal strategische relaties met academische kenniscentra ontwikkeld. Het realiseerde zo een professionele omgeving voor het delen van kennis en onderzoeksresultaten. Door het gebruik van deze onderzoeksresultaten in hun producten en het delen van de onderzoekskosten met de andere aanvragende bedrijven kunnen de leden van FMTC hun concurrentievermogen op de wereldmarkt verbeteren.

In dit Ondernemerscafé zal Marc Engels, General Manager van Flanders' MECHATRONICS Technology Center (FMTC), een toelichting geven over de actuele trends van mechatronica in machinebouw. Tevens zal er nadien een rondleiding door FMTC volgen.

Enkele praktische aspecten
Datum: woensdag 22 oktober 2008 (18u00 - 21u00u)
Locatie: FMTC, Celestijnenlaan 300D, 3001 Heverlee.

Programma
- 18u00: ontvangst deelnemers
- 18u30: introductie door Leuven.Inc
- 18u40: Actuele trends van mechatronica in machinebouw - verleden en toekomst door Marc Engels (General Manager FMTC)
- 19u20: Rondleiding in het FMTC labo
- 19u50: Vraag en antwoord
- 20u00: afronding met een hapje en een tapje
- 21u00: einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us