LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé – reMYND


Thema: hoe kan een biotech spin-off het verschil maken?

reMYND ontwikkelt ziekte-modificerende behandelingen tegen ziekten zoals Alzheimer en Parkinson. Dit zijn beide ouderdomsgerelateerde aandoeningen die omwille van de vergrijzing van de bevolking een steeds zwaardere tol eisen van patiënten, families en gezondheidszorg. Voor deze ziektebeelden bestaan enkel symptomatische behandelingen, zonder dat de onderliggende degeneratie van de hersencellen wordt afgeremd.

reMYND is in 2002 gestart als spin-off van de Functional Biology en LEGTEGG labo's van de K.U.Leuven, met als objectief om in-vivo studies uit te voeren voor derden in een eigen Alzheimer's diermodel en om screeningssystemen op te zetten bestemd voor doorverkoop aan derden. In de afgelopen 6 jaren heeft reMYND een lange weg afgelegd die leidde tot een uitgebreide pijplijn van innovatieve behandelingen die effectief de neuro-degeneratie afremmen - en zelfs stoppen - in verschillende dier-modellen voor Alzheimer en Parkinson. reMYND plant om in de loop van 2009 de eerste klinische proeven op mensen te starten met de verst gevorderde Parkinson behandeling.
In 2004 ontving reMYND de prijs voor Vlaanderen's meest innovatieve start-up.

Tijdens dit Ondernemerscafé zal Koen De Witte, gedelegeerd bestuurder van reMYND, dieper ingaan op hoe een start-up toch een verschil kan maken in een domein waar grote spelers al miljarden hebben uitgegeven.

Enkele praktische aspecten
Datum: donderdag 11 december 2008 (18u00 - 21u00u)
Locatie: reMYND, Bio-Tech Incubator, Gaston Geenslaan 1, 3001 Heverlee.

Programma
- 18u00: ontvangst deelnemers
- 18u30: introductie door Leuven.Inc
- 18u40: reMYND, hoe kan een biotech spin-off het verschil maken? door Koen De Witte (gedelegeerd bestuurder van reMYND)
- 19u40: Vraag en antwoord
- 20u00: afronding met een hapje en een tapje
- 21u00: einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us