LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé 'Noesis Solutions: Virtuele simulatie vertalen naar succesproducten'


De producten en diensten van Noesis Solutions NV uit Leuven geven mee vorm aan producten die we allemaal kennen. Zo wordt de software Optimus van Noesis Solutions gebruikt door de autoindustrie om steeds betere wagens te ontwikkelen.  Op een gelijkaardige manier wordt Optimus ingezet om de prestaties en betrouwbaarheid te maximaliseren voor o.a. vliegtuigen, vliegtuigmotoren en connectoren.

Nadat Noesis Solutions jarenlang deel uitmaakte van LMS behoort het bedrijf nu tot Cybernet Systems, een Japanse groep gespecialiseerd in Computer Aided Engineering (CAE). Wereldwijd zijn ongeveer 40 mensen voltijds betrokken bij de ontwikkeling, verkoop en ondersteuning van de Optimus optimalisatiesoftware.
Optimus maakt het verschil door automatisch virtuele simulatieprocessen te sturen in de richting waar de grootste verbeteringsmarges zich situeren binnen de beschikbare ontwerpruimte.  Via deze aanpak verhogen fabrikanten enerzijds de performantie van hun producten gemiddeld met 10% of meer, terwijl ze anderzijds ongeveer 30% tijdswinst boeken.

Tijdens het Ondernemerscafé gaan CEO Naji El Masri en zijn team o.a. in op de manier waarop zij als dochteronderneming binnen een grote Japanse groep een 'eigen' verhaal gecreëerd hebben.

Enkele praktische aspecten

Datum: Donderdag 1 oktober 2015 (17u30 – 20u30)
Locatie: Gaston Geenslaan 11 B4, 3001 Leuven

Programma

17u00: Ontvangst van de deelnemers
17u30: Verwelkoming door Leuven.Inc
17u40: Optimus verder uitbouwen om industriële ontwikkelteams maximaal slagkracht te geven
Naji El Masri, CEO Noesis Solutions
18u30: Vraag en antwoord
18u45: Rondleiding met demonstraties over het optimaliseren van producten uit de autowereld, de luchtvaart en industriële sectoren
19u30: Hapje en drankje
20u30: Einde van het café

Hoe kan u deelnemen?

Inschrijven kan tot uiterlijk 24 september 2015, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier (gebruik hiervoor de 'Register' knop) of via e-mail aan admin@leuveninc.com (met vermelding van uw contactgegevens). 
Zoals steeds hanteren wij het "first subscribe, first serve" principe.

Opgelet! Leuven.Inc Ondernemerscafés zijn enkel toegankelijk voor onze leden.

Om organisatorische redenen, is het aantal deelnemers beperkt.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en een wegbeschrijving.
Bent u na inschrijving verhinderd, dan horen wij dit graag. Stuur ons een mailtje, zo kunnen wij alsnog een andere persoon toelaten.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us