LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé: Outside Broadcast, Belgisch marktleider in High Definition - Het inside verhaal van een succesvolle MBO


Het multicamerabedrijf Outside Broadcast in Rotselaar, in 1989 opgericht door Ludo Kerkhofs en Willy Van Soest, realiseerde in 2006 een omzet van EUR 11,5 miljoen met een EBITDA-marge van 24%. De core business bestaat uit de captatie van televisieproducties en live-events. In 2002 was het één van de eerste Europese aanbieders van High Definition faciliteiten en vandaag beschikt het over een tiental mobiele regies, waarvan de meeste met High Definition apparatuur zijn uitgerust.

Outside Broadcast positioneert zich als een high-end facilitair bedrijf met technologische voorsprong voor grote TV en DVD opnamen, met klanten in België en heel Europa alsook in de USA en Japan. Tot de meer recente referenties behoren het Belgacom/Woestijnvis TV-contract van de Belgische voetbalcompetitie, de finale van de Champions League 2005 in Istanbul, alsook de komende UCL finale in Athene, de Tour de France, de laatste Olympische spelen en zowat alle grote Belgische zomerfestivals.

Timo Koch, huidig gedelegeerd bestuurder van Outside Broadcast, verwierf samen met Fortis Private Equity de totaliteit van de aandelen in mei 2006 en biedt ons een blik achter de schermen voor en na deze geslaagde Management Buy-Out.

Enkele praktische aspecten
Datum: donderdag 3 mei 2007 (18u-21u)
Locatie: Outside Broadcast, Wingepark 17, B-3110 Rotselaar

Programma
- vanaf 18u: ontvangst deelnemers
- 18u30: introductie door Nicole De Smyter, Leuven.Inc
- 18u40: Outside Broadcast: Het inside verhaal van een succesvolle MBO, Timo Koch (Managing Director)
- 19u45: vraag en antwoord
- 20u00: afronding met een hapje en een tapje
- 21u00: einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us