LEUVEN MINDGATE

Leuven.In Ondernemerscafé Cleantech


Leuven.Inc geeft aan de deelnemers van dit café inzichten in een recent initiatief waar twee Leuvense bedrijven samenwerken om ondernemingen in een 'biobased economy' te financieren via durfkapitaal. De doelgroep van dit café zijn ondernemers, onderzoekers, beleidsmakers en dienstverleners actief of met interesse in het brede domein van cleantech.

Capricorn Cleantech Fund is een durfkapitaalfonds dat investeert in jonge groeiondernemingen met technologie als competitief voordeel. De focus van het fonds is investeren in bedrijven actief op het vlak van o.a. hernieuwbare energie, energie-efficientie, zuiver water, propere lucht, hernieuwbare grondstoffen zoals biobrandstoffen of andere biogebaseerde materialen en producten. Het fonds heeft EUR 36 miljoen ter beschikking voor investeringen en heeft recent een participatie genomen in een Vlaams bedrijf dat micro-algen kweekt en een Nederlands bedrijf dat een microfiltratie technologie met unieke eigenschappen vermarkt.

Dit fonds wordt beheerd door Capricorn Venture Partners, één van de stichtende leden van Leuven.Inc

MRBB, de holding van de Boerenbond, heeft geïnvesteerd in Capricorn Cleantech Fund. Op deze manier wil MRBB meewerken om de 'biobased economy' van de grond te krijgen in België. Landbouwgrondstoffen, nevenstromen en afvalstromen kunnen zo gevaloriseerd worden in energieproductie en grondstoffen voor diverse industrieën. Dit is belangrijk om de competitiviteit van onze landbouw te versterken in de komende jaren.

De landbouw krijgt in de nabije toekomst een belangrijke rol in propere productiemethoden ter vervanging van industriële producties die vandaag gebaseerd zijn op fossiele olie, evenwel zonder de primaire taak van de landbouwsector -met name de voedselproductie voor mens en dier- in het gedrang te brengen.

Enkele praktische aspecten
Datum: donderdag 13 september 2007 (18u-21u)
Locatie: Boerenbond, Diestsevest 40 - 3000 Leuven

Programma
- vanaf 18u: Ontvangst deelnemers
- 18u30: Introductie door Nicole De Smyter (Leuven.Inc)
- 18u40: Wat is Cleantech, de investeringsstrategie van Capricorn Cleantech Fund
Paul Decraemer (Head Cleantech Investment Practice, Capricorn Venture Partners)
- 19u20: MRBB en de biobased economy
Luc Basstanie (MRBB)
- 20u00: Vraag en antwoord
- 20u15: Afronding met een hapje en een tapje
- 21u15: Einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us