LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc: Themasessie: Participatief bedrijfsbeleid: tot hoe ver werkt het?


Deze themasessie zoomt in op de gevolgen van het opzetten van een participatief bedrijfsbeleid. Een participatief bedrijfsbeleid verbetert de creativiteit en het innovatief vermogen van een onderneming. We staan met dit verhaal, naast de essentie van een participatief beleid, vooral stil bij de beperkingen of de moeilijkheden van deze benadering. Na een conceptuele inleiding tot participatief management aan de hand van het derde generatie denken, volgen 2 bedrijfscases waarbij vertegenwoordigers van bedrijven zullen vertellen over hun ervaringen met deze werkmethode. Ook in de cases wordt vooral meegegeven welke de verwachte en onverwachte moeilijkheden zijn die een participatief beleid met zich meebrengt en hoe je daarmee kan omgaan.

Jens Pas is managementadviseur en verhalenverteller over innovatie en mensvriendelijk ondernemen. Hij werkt vandaag als adviseur voor bedrijfsleiders en hun directie. Voorheen was hij oprichter en zaakvoerder van 2 consultancybedrijven en reorganiseerde pan-europees de IT-afdelingen voor een multinational. In alles wat hij doet, schrijven, lezingen brengen en opleidingen geven, vormen verhalen zijn handelsmerk.

Programma
16u45 Ontvangst deelnemers
17u10 Welkom door Nicole De Smyter (Leuven.Inc)
17u15 De essentie van een participatief bedrijfsbeleid en de gevolgen ervan - Jens Pas (Managementadviseur en verhalenverteller)
18u00 Pauze met broodjes
18u30 Case CTG - Filip Gydé (CEO CTG)
19u00 Case Colruyt - Johan D'Haeseleer (Chef Vorming Colruyt)
19u30 Vraag & antwoord
20u00 Afsluiting met een hapje en een tapje

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us