LEUVEN MINDGATE

VILv-Forumavond: 'De ingenieur en ondernemen'


Graag brengen wij u op de hoogte van deze forumavond , een organisatie van VILv (afgestudeerde ir. Leuven).samen met Leuven.Inc.

Sprekers:
- Bart Van Coppenolle (CEO Metris)
- Danny Lein (CEO E-zone)
- Marc Van Aken (SOKwadraat)

Moderator: Rudy Aernoudt

Onderzoek bewees reeds meermaals dat ingenieurs vaak te weinig zelfvertrouwen of kennis ter zake hebben om een eigen onderneming op te richten. Qua ondernemingsdrang hinkt België achterop in internationale peilingen. In 2006 waren we het minst ondernemende volk van de 40 bevraagde landen. Ironisch genoeg scoort Wallonië qua ondernemersdrang zelfs beter dan Vlaanderen. Ligt het aan de ingenieursopleiding? Ligt het aan typisch Vlaamse schrik, doemdenken of bescheidenheid? Of zijn er andere factoren die meespelen?

Toch zijn er ook in Vlaanderen een aantal ingenieurs die het ondernemersvirus te pakken hebben gekregen. Tijdens deze avond nemen drie ingenieurs het woord en vertellen ons hoe zij tot die 'entrepreneurial drive' gekomen zijn, wat hen dat op persoonlijk vlak heeft bijgebracht en hoe zij de soms moeilijke tijden doorgekomen zijn. Daarbij zullen ze ons ook wat inzicht geven in hun diverse ondernemingsprojecten en hoe zij op een al dan niet succesvolle manier een exit gerealiseerd hebben, bv. door op de beurs te gaan, het bedrijf te verkopen en/of de activiteiten stop te zetten of te heroriënteren.

Praktische informatie:
- Vanaf 19u00: ontvangst deelnemers met een broodje
- Omstreeks 21u30: afsluiting met een drankje en mogelijkheid tot netwerking

Datum: dinsdag 20 november 2007 (19u00-21u30)

Locatie: Auditorium van het Arenbergkasteel, Kasteelpark Arenberg 1, 3001 Leuven

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us