LEUVEN MINDGATE

BUSINEXT


Ga voor groei en maatschappelijke impact

Vergrijzing, welzijn, klimaatverandering, … Het zijn maatschappelijke tendenzen die ons allemaal bezighouden. Bent u als ondernemer ook op zoek naar oplossingen voor deze uitdagingen waarmee u zowel economische groei als maatschappelijke impact kunt genereren? Schrijf u dan in voor BUSINEXT.

BUSINEXT is een gloednieuw leertraject van de Belgische Kamers van Koophandel onder begeleiding van Oksigen Lab en i-propeller, consultants met jarenlange expertise in sociale business- innovatie en shared value, in samenwerking met Leuven.Inc.

Programma

Sessie 1: KMOs en grote bedrijven samen
Introductie en conceptueel kader over sociale innovatie en shared value

Wat is sociale innovatie en shared value? Wat is de marktop-portuniteit? Hoe kunnen sociale innovatie en shared value ingezet worden als hefbomen voor groei en innovatie? Naast een theoretisch kader komen toonaangevende illustraties aan bod die het potentieel aantonen. Enkele belangrijke maatschappelijke uitdagingen worden van nabij onder de loep genomen en vanuit een businessopportuniteitsperspectief benaderd.

Sessie 2: KMOs en grote bedrijven apart
Kritische succesfactoren voor maatschappelijke innovatie

Wat is de ambitie en over welke capaciteiten beschikt mijn onderneming om te innoveren in maatschappelijke trends? Na een blik naar buiten kijken we naar binnen. We brengen de ambities en troeven in kaart waarom ondernemingen zouden inzetten op maatschappelijke uitdagingen, maar we hebben ook oog voor de belemmeringen.

Sessie 3: KMOs en grote bedrijven apart
Identificatie van opportuniteiten voor sociale innovatie in uw onderneming

We gaan op zoek naar hoe uw bedrijf maatschappelijke uitdagingen kan identificeren als opportuniteit voor innovatie en groei. Welke maatschappelijke uitdaging ligt uw bedrijf het best? Hoe pakt u deze innovatie aan? Hoe dit organiseren?

Sessie 4: KMOs en grote bedrijven samen
Hoe meet ik het economisch resultaat en de maatschappelijke impact van mijn innovatiestrategie?

In tegenstelling tot het managen en meten van economische performantie, is het managen en meten van maatschappelijke impact voor veel bedrijven onontgonnen terrein. In deze sessie reiken we enkele manieren aan om dat te doen. Ook het communicatieluik komt aan bod.

Sessie 5: KMOs en grote bedrijven samen
Over samenwerkingen en co-creatie in het kader van sociale innovatie

Samenwerking tussen kmo’s en grotere bedrijven resulteert vaak in knappe innovaties. Om maatschappelijke uitdagingen te kunnen aangaan dienen ondernemingen vaak partnerschappen aan te gaan. Op welke wijze, in welke context dienen partners gekozen te worden? Welke vormen kunnen samenwerkingen aannemen? Enkele cases worden uitgediept.

Extra voor KMOs

• Social Innovation Opportunity Scan (gratis)

In een extra, individuele sessie voor uw KMO, wordt ingezoomd op de specifieke businessopportuniteit voor uw bedrijf én hoe deze te realiseren. Deze sessie van een halve dag resulteert in een actieplan op maat van uw bedrijf.

• Coaching (optioneel)

Wenst u verdere ondersteuning bij de realisatie van uw actieplan, dan kan u beroep doen op de specialisten, coachen van BUSINEXT. Spreek met uw coach af wat u concreet wilt bereiken. Haalt u dit resultaat niet, dan betaalt u slechts 1100 EUR voor 4 coaching sessies (i.p.v. 3400 EUR).

Praktische aspecten

  • Sessies: 18/01, 23/02, 15/03, 19/04, 17/05 (18u00-21u00)
  • Individuele scan: tussen 1 april en 31 mei 2016
  • Individuele coaching (optioneel): tussen mei en september 2016

Deelnameprijs

Dankzij de steun van de POD MI en Provincie Vlaams-Brabant wordt dit programma voor KMO's en grote bedrijven aangeboden aan sterk gereduceerde prijs.

  • Leden van Kamer van Koophandel of Leuven.Inc: 500€
  • Niet-leden: 750€
  • Mogelijkheid tot financiële tussenkomst tot 50% via KMO-Portefeuille

Inschrijven

Leuven.Inc
Nicole De Smyter: info@leuveninc.com- tel. 016 40 11 90

Voor meer informatie omtrent het programma kan u de folder raadplegen.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us