LEUVEN MINDGATE

Open Ondernemerscafé: Gastbedrijf IMEC


IMEC en de Vlaamse KMO: van regionale tot internationale samenwerking

IMEC, opgericht in 1984, is een Vlaams onafhankelijk onderzoekscentrum met activiteiten in de domeinen micro-en nano-elektronica, intelligente elektronische systemen en tal van andere technologieën voor nieuwe generaties ICT-systemen (informatie- en communicatietechnologie). IMEC opereert zowel Vlaams als internationaal, want onderzoek en ontwikkeling kennen per definitie geen grenzen. Dat internationale karakter is meteen ook de sleutel tot het succes in Vlaanderen, zichtbaar in de honderden KMO-partners, innovatieprojecten, gerichte trainingen, seminaries, ...

Wanneer u denkt dat alleen grote internationale halfgeleiderbedrijven beroep kunnen doen op IMEC's diensten en knowhow, hebt u het bij het verkeerde eind. Bepaalde IMEC-technologie is voldoende marktrijp voor directe toepassingen in Vlaamse KMO's, zelfs in bedrijven die niet tot de micro-elektronica of ICT-sector behoren.

Naast een voorstelling van het centrum wordt belicht hoe IMEC de rol van brug speelt tussen Vlaanderen en de wereld via doorstroming van talent, deling van onderzoeksresultaten, co-financiering, innovatie-opportuniteiten, technologietransfers ... Kortom, hoe een Vlaamse KMO deel kan uitmaken en beter kan worden van deze internationale netwerking. Tenslotte kunnen de deelnemers een kijkje achter de schermen nemen van de hoogtechnologische labo's en cleanroom en worden ze ondergedompeld in IMECEXPO, een interactief bezoekerscentrum waar men de impact van technologie in ons dagelijkse leven aan den lijve kan ondervinden.


Praktische zaken
Datum: maandag 30 januari 2006 (18u30-20u)
Locatie: IMEC, Kapeldreef 75 te 3001 Leuven
Dit café is een organisatie van Leuven.Inc en het Steunpunt Innovatie GOM Vlaams-Brabant.

Programma
- vanaf 18u: Ontvangst deelnemers
- 18u30: Verwelkoming en introductie - Nicole De Smyter (Leuven.Inc)
- 18u35: Wat heeft IMEC te bieden aan KMO's: van regionale tot internationale samenwerking - Jan Wauters (Corporate Marketing Director, IMEC)
- 19u20: Een kijkje achter de schermen van een cleanroom en het bezoekerscentrum IMECEXPO
- 19u50: Vraag en antwoord
- 20u00: Afronding met een hapje en een tapje
- 21u00: Einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us