LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé: Gastbedrijf JSR Micro


Leuven.Inc Ondernemerscafé: Gastbedrijf JSR Micro

JSR is een bedrijf dat zich vanuit zijn oorspronkelijke achtergrond van de rubberproductie, is gaan diversifiëren in een aantal domeinen, steeds gebruik makend van core competentie op het vlak van ontwerp en synthese van polymeren. JSR Micro is een dochterbedrijf van de Japanse groep JSR.

De eerste succesvolle specialisatie kwam tot stand binnen het domein van de fotoresisten, met name de fotogevoelige harsen die door chipsproducenten gebruikt worden voor het definiëren van de patronen op silicium schijven.

De locatie van JSR Micro in Haasrode is te verklaren vanuit de historiek van het bedrijf. Oorspronkelijk was het bedrijf een filiaal van UCB, die omwille van de nauwe samenwerking met IMEC hier ingeplant werd. Gestart vanuit een samenwerking en later een joint venture met JSR kwam het in 1993 tot een overname van dit filiaal door JSR.
Ondertussen heeft JSR zich opgewerkt tot de nummer één in een aantal domeinen in de specialty chemicals, vooral met betrekking tot de micro-electronica en aanverwante sectoren. JSR Micro Haasrode staat in voor de productie van bepaalde productlijnen en voor de verdeling van het gehele gamma op de Europese markt. Het bedrijf werkt nauw samen met IMEC voor wat de ontwikkeling van de chemicaliën betreft die de toekomstige generaties van chips productierijp moeten maken. Naast de uitbouw van deze bestaande business werkt het bedrijf echter ook aan de introductie van een aantal nieuwe engineering chemicals die in een waaier van toepassingen inzetbaar zijn.


Naast een voorstelling van JSR Micro, gaat Paul Buysse (Sales Manager) dieper in op de introductie van de inzetbare nieuwe engineering chemicals. Tenslotte krijgen de deelnemers een rondleiding waarbij ze een zicht krijgen op het productieproces.

Enkele praktische aspecten
Datum: donderdag 20 april 2006 (18u-21u)
Locatie: JSR Micro, Technologielaan 8 - 3001 Leuven (Haasrode)

Programma
- vanaf 18u: Ontvangst deelnemers
- 18u30: Verwelkoming en introductie - Nicole De Smyter (Leuven.Inc)
- 18u35: De start-up voorbij, zoeken naar nieuwe markten - Paul Buysse (Sales Manager)
- 19u20: Rondleiding
- 19u50: Vraag en antwoord
- 20u00: Afronding met een hapje en een tapje
- 21u00: Einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us