LEUVEN MINDGATE

Ondernemerscafé SESVanderHave - een initiatief van Steunpunt Innovatie i.s.m. Leuven.Inc


SESVanderHave is een zaadbedrijf uit Tienen dat 100% gericht is op de ontwikkeling, productie en commercialisatie van suikerbietzaden. Opgericht door de Belgische suikerindustrie in de late jaren '40 en na talrijke overnames en de fusie met de VanderHave groep uit Nederland, is dit bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler.

Op de site van Tienen zijn meer dan 200 mensen tewerkgesteld. Veredeling en biotechnologie zorgen voor aangepaste ziekteresistente variëteiten. De processing plant neemt kalibratie, coaten, pilleren van zaden volgens specificaties van de klant voor haar rekening. Het kwaliteitslaboratorium volgt nauwgezet elk productiestap om tot een hoogwaardig eindproduct te komen De verkoopsafdeling zorgt voor de introductie en verkoop van nieuwe meer opbrengende variëteiten. Tot slot exporteert de logistieke dienst deze zaden naar 35 landen.

Dirk Vermoote, Product Manager, brengt U het verhaal van dit bedrijf dat zich situeert in de ruimere context van de suikerproductie voor de wereldmarkt. Na een uiteenzetting krijgt U een rondleiding door het bedrijf, haar labo's en productieruimtes.

Enkele praktische aspecten
Datum: donderdag 11 mei 2006 (18u-21u)
Locatie: SESVanderHave, Industriepark Soldatenplein Zone 2 nr 15, 3300 Tienen

Programma
- vanaf 18u:ontvangst deelnemers
- 18u30: verwelkoming en introductie - Steunpunt Innovatie
- 18u35: Dirk Vermoote (Product Manager), het interne productieproces bij SESVanderHave om tot een hoogwaardig eindproduct te komen.
- 19u20: een rondleiding door het bedrijf, haar labo's en productieruimtes
- 20u00: afronding met een hapje en een tapje
- 21u00: einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us