LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé


Leuven.Inc Ondernemerscafé: 'Start-ups in the stream: de noodzaak van merging'
Gastspreker Wim De Peuter- PUNCH Telematix Belgium

In de pers komt een bedrijfspolitiek van mergers en acquisitions snel over als agressief en zelfs ongewenst. Dat is echter een verkeerd beeld van de realiteit en staat het proces van overname en integratie soms in de weg. Start-ups moeten beseffen dat het proces van merging een (bittere) noodzaak is en in de meeste gevallen de enige mogelijkheid om snel te groeien en een belangrijke marktspeler te worden.
PUNCH Telematix (www.punchtelematix.com) is een nieuw initiatief van PUNCH International, de Vlaamse kennis- en technologiegroep met hoofdzetel in Sint-Martens- Latem (www.punchinternational.com). Binnen PUNCH Telematix zijn een 8-tal jonge bedrijven gegroepeerd uit Belgie, Nederland en Frankrijk. Een daarvan is de Leuvense satelliet systeem operator SpaceChecker (www.spacechecker.com). De opzet van PUNCH is het creëren van een sterke telematica groep met Europese ambities en dit net door de voornoemde politiek van mergers en acquisitions.

Gastspreker Wim De Peuter is oprichter en aftredend Managing Director van SpaceChecker met als nieuwe functie Vice President Corporate Development van PUNCH Telematix. Na een korte introductie van PUNCH Telematix en hun business plan zal Wim De Peuter zijn eigen ervaringen van 6 jaar SpaceChecker tot aan de integratie met PUNCH Telematix vertellen en toelichten waarom dit nodig en wenselijk was. De bedoeling is een open discussie te starten met andere partijen die voor dergelijke keuzes komen te staan, en ervaringen uit te wisselen.

Enkele praktische aspecten
Datum: donderdag 22 juni 2006 (18u-21u)
Locatie: De Spuye (vlak bij het Universitair Sportcentrum), Tervuursevest te 3001 Leuven (Heverlee)

Programma
- vanaf 18u: Ontvangst deelnemers
- 18u30: Verwelkoming en introductie - Nicole De Smyter (Leuven.Inc)
- 18u40: Start-ups in the stream: de noodzaak van merging - Wim De Peuter (PUNCH Telematix)
- 19u20: Vraag en antwoord
- 19u45: Afronding met een hapje en een tapje
- 21u00: Einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us