LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé: Gastbedrijf Rogil - From Research to Result


Rogil is een Leuvens marktonderzoeksbureau gespecialiseerd in product-, smaak- en verpakkingsonderzoek. Het is reeds 30 jaar actief in tal van sectoren (fast moving consumer goods, retail, automotive, media, .). Sensorisch onderzoek maakt momenteel 70% van de activiteiten uit. Waar Rogil initieel enkel het veldwerk voor marktstudies deed, is het bureau vandaag uitgegroeid tot een full-service partner voor marktonderzoek. Naast het verzamelen van gegevens, doet Rogil tevens de verwerking, de analyse, de rapportering en de presentatie van de resultaten aan de klant. De overige 30% van de onderzoekactiviteiten gaan naar communicatieonderzoek, media-tracking, opiniepeiling en mystery-shopping.

De afgelopen vier jaar heeft Rogil de omzet weten te verdubbelen en het aantal vaste medewerkers is uitgegroeid tot zestien. Rogil investeerde recent in nieuwe technologieën om objectief te registreren hoe consumenten websites, verpakkingen en publiciteit percipiëren. Deze groeiende speler telt onder zijn klanten gerenommeerde bedrijven en realiseert jaarlijks een omzet van 3,5 miljoen euro. Eind vorig jaar startte het bureau tevens een veranderingsproces. Een nieuw logo en een nieuwe huisstijl zette het nieuwe elan in.

Ludovic Depoortere, Managing Director van Rogil, brengt tijdens dit café zijn verhaal van ondernemerschap dat aan de dag is gelegd om tot het huidige Rogil te komen. Daarnaast geeft hij een illustratie van de innovatieve technieken die vandaag gebruikt worden in het sensorisch onderzoek. Na de vragenronde krijgen de deelnemers de unieke gelegenheid om in groepjes enkele van de methodes uit te testen.

Enkele praktische aspecten
Datum: woensdag 20 september 2006 (18u-21u30)
Locatie: Rogil, Research Park Haasrode, Romeinsestraat 4 te 3001 Heverlee

Programma
- vanaf 18u00: Ontvangst van de deelnemers
- 18u30: Verwelkoming en introductie - Nicole De Smyter (Leuven.Inc)
- 18u40: From Research to Result - Ludovic Depoortere (Managing Director, Rogil)
- 19u20: Vraag en antwoord
- 19u30: Interactieve workshops
- 20u15: Afronding met een hapje en een tapje
- 21u30: Einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us