LEUVEN MINDGATE

Bezoek aan het Leuven Materials Research Centre (Leuven-MRC)


Wat heeft het Leuven Materials Research Centre te bieden aan KMO's?

Het Leuven Materials Research Centre werd eind 2005 opgericht door 19 onderzoeksgroepen van de K.U.Leuven. Materiaalonderzoek is tegenwoordig erg multidisciplinair geworden. Leuven-MRC wil de samenwerking tussen de onderzoeksgroepen rond materialen coördineren, zodat de aanwezige maar verspreide kennis kan worden gebundeld bij het zoeken naar specifieke oplossingen. Een grote doelstelling van dit centrum focust op bedrijven: Leuven-MRC wil de noden van de KMO's leren kennen en hen duidelijk maken dat er een enorm potentieel van materialenkennis bestaat. KMO's kunnen Leuven-MRC contacteren bij vragen rond functionele coatings en intelligente materialen, laagdimensionele structuren (bvb. nanomaterialen) en biomedische materialen (bvb. polymeren om gebroken beenderen te 'helen'), duurzame materialen en processen, en polymeren en composieten.

Is uw KMO-bedrijf actief in het materiaalonderzoek of bent u op zoek naar een geschikt materiaal voor een nieuwe toepassing/product? Aarzel niet en kom kennismaken met dit unieke aanspreekpunt zodat ook uw bedrijf zijn weg vindt naar deze unieke bron van expertise en infrastructuur. Tijdens het groepsbezoek op dinsdag 5 december krijgt u naast een voorstelling van het centrum, tevens een rondleiding bij enkele onderzoeksgroepen. Voorafgaand aan de voorstelling kan u gratis de 'Composites on tour' tentoonstelling bezoeken die tijdens de European Science and Technology Week loopt in de Campusbibliotheek Arenberg te Heverlee.

Praktische zaken
Datum: dinsdag 5 december 2006 (14u-17u)
Locatie: Campusbibliotheek Arenberg, De Croylaan 6, 3001 Leuven

Programma
- 14u00: Ontvangst deelnemers
- 14u15: Verwelkoming door Bas Sturm (Innovatieadviseur, Steunpunt Innovatie VLAO Vlaams-Brabant)
- 14u30: Bezoek tentoonstelling 'Composits on tour' in de Campusbibliotheek Arenberg
- 15u15: Kennismaking met het Leuven Materials Research Centre - Dr. ir. Karel Van Acker (Coordinator Leuven MRC)
- 15u45: Rondleiding doorheen enkele LMRC departementen:
* Departement Werktuigkunde - Afdeling Productietechnieken, machinebouw en automatisering (PMA): laser sinteren en composieten
* Departement Chemische Ingenieurstechnieken (CIT): polymer processing
* Departement Metaalkunde en toegepaste materiaalkunde (MTM): keramische materialen
- 17u00: Netwerkmoment met een drankje

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us