LEUVEN MINDGATE

VILv Forumavond: Het Mobieltje van de toekomst


Trends, Technologieën en Toepassingen van draadloze communicatie

Moderator:
Emmanuel Van Lil, K.U.Leuven, afd. ESAT-TELEMIC
Sprekers:
Jan Callewaert - Founder, Chairman and CEO Option N.V.
Geert Nollet - Product Manager Siemens Mobile Devices
Alain Van Den Broeck - Managing Director Operations Telindus N.V.

Doen Global System for Mobile Communications, General Packet Radio Service, Universal Mobile Telecommunications System, Enhanced Data Rates for Global Evolution en Wireless Fidelity een belletje rinkelen? GSM, GPRS, UMTS, EDGE en WIFI vliegen ons in de media dagelijks om de oren. De groei van GSM zet onverminderd voort met 160 miljoen nieuwe klanten in 2003 en het einde is nog niet in zicht! GSM, een technologie die nog geen 25 jaar oud is, wordt vandaag door 1 op 6 van de wereldbevolking gebruikt!

In draadloze communicatie zijn spraak en tekst (SMS) vandaag de meest gebruikte toepassing, maar multimedia communicatie staat aan de vooravond van zijn doorbraak. Nieuwe applicaties zoals entertainment, mobile commerce (ons mobieltje wordt een portefeuille), location based services, mobiele Internet toegang (ons mobieltje wordt een computer),. zorgen voor steeds nieuwe eisen, waardoor de operatoren en de constructeurs in deze industrie als het ware op een rollercoaster zitten.

Onze internationale sprekers zullen zich toeleggen op de Trends (Jan Callewaert), Technologieën (Geert Nollet) en Toepassingen (Alain Van Den Broeck), waarna hun stellingen zullen 'gechallenged' worden in een geanimeerd debat over het mobieltje van de toekomst. Wordt het een chipset ingepland in ons oor en gehemelte?

Deze forumavond is een organisatie van VILv en GA Brabant (KVIV), ondersteund door Leuven.Inc.

Praktische informatie
Datum: dinsdag 15 februari 2005 (19u30-21u)
Locatie: Auditorium Arenberg Kasteelpark, Arenberg 1 te 3001 Leuven

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us