LEUVEN MINDGATE

Steunpunt Innovatie - Lunchsessie: Productinnovatie voor KMO's


Tijdens deze sessie wordt productinnovatie vanuit het oogpunt van een KMO toegelicht, en dit aan de hand van concrete voorbeelden: hoe nieuwe producten en ideeën opsporen en uitwerken, hoe een ontwikkelingsproject organiseren? Hoe voorkomen dat een ontwikkeling uitloopt? Vervolgens wordt aan de hand van enkele praktische voorbeelden aangetoond hoe ook mechatronica bij KMO's tot productinnovatie leidt, en dit zonder zware investeringen.

Deze sessie wil KMO's die hun product wensen te verbeteren of op zoek zijn naar nieuwe of afgeleide producten inzicht geven op welke manier ze productinnovatie kunnen aanpakken.

Programma
Vanaf 11u45: Ontvangst deelnemers met broodjeslunch
12u10 Verwelkoming door het Steunpunt Innovatie
12u20 Productinnovatie: hoe begin ik eraan? - Jan Kempenaers, groepsmanager WTCM
KMO's die succesvol willen zijn in productinnovatie moeten een aantal belangrijke concepten van innovatiemanagement in hun interne werking opnemen. Jan Kempenaers bespreekt enkele thema's vanuit het oogpunt van een KMO, en dit aan de hand van enkele concrete voorbeelden: hoe nieuwe producten/ideeën opsporen en uitwerken, hoe een ontwikkelingsproject organiseren? Hoe voorkomen dat een ontwikkeling uitloopt?
12u40 Vraag & Antwoord
12u55 Mechatronica stuwt producten in sneltreinvaart vooruit - Anje Van Vlierberghe, technologisch adviseur mechatronica WTCM
Mechatronica is de drijvende kracht in een waaier van recente innovaties: niet alleen in intelligente ruimtevaarttoestellen, maar ook in eenvoudige (huishoud)toestellen. Mechatronica staat voor het combineren van mechanica, elektronica, software, hydraulica, pneumatica in een product. Dankzij mechatronica worden producten goedkoper, nauwkeuriger, stiller, flexibeler, sneller,. Anje Van Vlierberghe laat aan de hand van enkele voorbeelden zien hoe mechatronica ook bij Vlaamse KMO's tot productinnovatie leidt, en dit zonder zware investeringen.
13u15 Vraag & Antwoord
13u30 Einde

Waar en wanneer
Locatie: Bedrijvencentrum Zennevallei - Bergensesteenweg 709 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw
Datum: woensdag 23 maart 2005 (11u15 - 13u30)

Inschrijvingen en info
Anne Depré - Steunpunt Innovatie GOM Vlaams-Brabant
Tel.: 02-257 03 36, e-mail: ad@gomvlaamsbrabant.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us