LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé: Gastbedrijf Eyetronics


Eyetronics is een spin-off bedrijf van de K.U.Leuven opgericht in 1998. Het bedrijf is gespecialiseerd in 3D scanning oplossingen met toepassingen in de entertainment industrie (films, TV, games, advertenties, muziek videos, internet), in de medische wereld, in de kledingindustrie, in veiligheid en bewaking (via gezichtsherkenning), etc.

Hun technologie werd reeds ingezet in een aantal zeer bekende Hollywood producties zoals Die Another Day, Lara Croft Tomb Raider 2, Racing Stripes. Films die dit jaar zullen uitkomen en waaraan Eyetronics meewerkte zijn o.a. Charlie & the Chocolate Factory, Batman en Zorro II. Daarnaast werd de technologie tevens aangewend voor een aantal TV series (Buffy, Angel, Alias, Star Trek Enterprise), voor reclameclips en in enkele computer games.

Eyetronics heeft momenteel 3 producten: ShapeWare (de draagbare ShapeCam en de bijbehorende software) die wordt gebruikt voor de scanning services in de filmindustrie, InfraScan, een body scanner voor het opmeten van de lichaamsmaten, ontwikkeld samen met InfraLigne, en de FaceScanner voor het scannen van aangezichten.

Dit ondernemerscafé biedt U de unieke gelegenheid om kennis te maken met de boeiende toepassingen van 3D scanning. Dirk Callaerts, Afgevaardigd Bestuurder van Eyetronics, brengt u tevens het verhaal van het ontstaan, de groei en de toekomstvisie van dit bedrijf. Na de uiteenzettingen worden de verschillende 3D scanners gedemonstreerd.

Praktische aspecten
Datum: dinsdag 26 april 2005 (18u-21u)
Locatie: Innovatie- en Incubatiecentrum Leuven, Kapeldreef 60, 3001 Leuven

Programma
- vanaf 18u: Ontvangst deelnemers
- 18u20: Welkom en situering: Eyetronics - Dirk Callaerts (Afgevaardigd bestuurder, Eyetronics)
- 18u30: Presentatie van de 3D scanning technologie en zijn toepassingen - Dirk Callaerts (Afgevaardigd bestuurder, Eyetronics)
- 19u30: Demonstratie van de 3D scanners - Marc Proesmans (CTO, Eyetronics) en anderen
- 19u50: Vraag en antwoord
- 20u00: Afronding met een hapje en een tapje
- 21u00: Einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us