LEUVEN MINDGATE

Webinar | Op naar een bioeconomie met insecten en microalgen


Locatie: Online

Aanvangsuur: 14:00

Microalgen en insecten bieden een enorm potentieel als nieuwe biomassastromen die gebruikt kunnen worden in voeding, veevoeding of als biogebaseerde chemicaliën voor toepassingen in materialen, cosmetica en farmacie. Een belangrijk voordeel is dat ze gekweekt kunnen worden op reststromen van de agro- en voedingsindustrie.

Dr. Lotte Frooninckx zal tijdens de webinar dieper ingaan op de kweek en het gebruik van algen en insecten in de bioeconomie. Hierbij zal ze specifiek een case toelichten van de insecten. Lotte is wetenschappelijk onderzoeker aan de Thomas More hogeschool in Geel en werkzaam binnen de opleiding Agro- en Biotechnologie en de onderzoeksgroep RADIUS.

Doelgroep:

Deze webinar is interessant voor land- en tuinbouwers die in de toekomst willen omschakelen of uitbreiden met innovatieve teelten. Ook bedrijven die in de toekomst (grondstoffen uit) insecten en microalgen willen toepassen in voeding, veevoeding, cosmetica, chemie of bedrijven die organische restromen willen verwerken vinden tijdens deze webinar hun gading.

Deelnemen?

Dez webinar zal een uur duren (van 14u00 tot 15u00) en word je aangeboden voor 39,50€. Op voorhand inschrijven is noodzakelijk en kan via deze link. Na afloop van de webinar ontvang je de factuur.
Er volgt ook een mailtje met een private link naar de opname, de presentatie en eventueel extra documentatie.

Hoe haal je het meeste uit een webinar? Tips & tricks:

  • Zonder je een 10-tal minuten voor de start van het webinar af zodat je ongestoord kan inloggen en luisteren. Bij een eerste aanmelding word je gevraagd om (veilige) software te downloaden, accepteer deze vraag. Het webinar wordt zo gestart.
  • Gebruik indien nodig een hoofdtelefoon om collega’s niet onnodig te storen
  • Voorzie een stabiele internet verbinding. Indien mogelijk met een kabel om storing te vermijden.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us