LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc seminarie - Rising Elephant: What's this India business?


Tijdens de handelsmissie in maart 2005 verkenden meer dan 120 Belgische bedrijven India. Voor de deelnemers was het duidelijk: na de Aziatische tijgers en de Chinese draak komt ook de Indische olifant in beweging. Sinds de eerste liberaliseringsgolf in 1991 groeide India gemiddeld met 6%. Vorig jaar werd een groei van 7% neergezet die dit jaar wellicht geëvenaard wordt. De Indische regering mikt op een groei van 10% de volgende jaren. India heeft, in tegenstelling tot China, een dienstensector die ondertussen al meer dan 50% van het BNP vertegenwoordigt. Naast ICT klimt India in steeds meer sectoren hoger op de waardeketen, zoals in biotech, pharma en gezondheid. Internationale bedrijven zoals GE, Texas Instruments en Philips hebben intussen centra voor onderzoek en ontwikkeling en wetenschap in India opgericht. Wordt India het lab van de wereld?

Ook in België gaat de opkomst en groei van India niet onopgemerkt voorbij. Intussen is Ajit Shetty, CEO/voorzitter van Janssen Pharmaceutica en Manager van het jaar 2004 ons niet onbekend. Iedereen weet ook dat Pauwels Trafo overgenomen werd door het Indische Crompton Greaves. Waarschijnlijk herinnert men zich nog dat Mittal Steel geleid door de Indische ondernemer Lakshmi Mittal nu de grootste staalproducent ter wereld is. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat er dicht bij de deur gebeurt. Het is echter het topje van de ijsberg.

Ashutosh (Tosh) Sheshabalaya schetst tijdens dit seminarie de globale context en de opkomst van India als een economische en geopolitieke macht. Zijn boek 'Rising Elephant' bereikte de top 10 in de Amazon lijst van India boeken. Vervolgens lichten sprekers vanuit Barco en LMS International concreet toe hoe zij als Vlaams bedrijf terechtkwamen in India en hoe ze al dan niet succesvol hebben ingespeeld op aangeboden opportuniteiten. Paul Hegge geeft tenslotte een praktisch kader rond 'doing business' in India vanuit zijn eigen praktijkervaring.

Programma
- 17u00 Ontvangst deelnemers
- 17u15 Welkom door Nicole De Smyter (Leuven.Inc) en Guido Doucet (Ekonomika Alumni)
- 17u20 Introductie en situering: Rising Elephant - Ashutosh Sheshabalaya (writer/consultant) [*]
- 17u50 Case Barco: Van afzetmarkt naar center of competence / productie - Camiel Derijcke (General Manager, Barco India)
- 18u10 Pauze met broodjes
- 18u30 Case LMS: Van 'cherry-picking' naar een structurele aanpak - Jean-Marc Dewilde (Area Sales Manager, LMS International)
- 19u00 'Doing business' in India: een aantal tips - Paul Hegge (Algemeen Directeur, VOKA Halle-Vilvoorde)
- 19u30 Paneldiscussie - vraag en antwoord
- 20u00 Netwerking drink met een hapje en een tapje

[*] uiteenzetting in het engels

Praktische informatie
Datum: dinsdag 7 juni 2005 (17u15-20u)
Locatie: Hogenheuvelinstituut, Auditorium J. Vander Eecken, Naamsestraat 69, 3000 Leuven

Dit event is een gezamenlijk initiatief van Leuven.Inc en Ekonomika Alumni Vlaams-Brabant, ondersteund door VOKA Halle-Vilvoorde, K VIV, VIK en de Belgo-Indian Chamber of Commerce & Industry.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us