LEUVEN MINDGATE

Cyclus FMIG - Sessie 1: Optimaal beheer van liquide middelen en intern bedrijfskapitaal


In het najaar 2005 gaan een aantal sessies door binnen de cyclus rond 'Financieel management van innovatieve groeibedrijven'. De verschillende sessies behandelen onderwerpen die betrekking hebben op het beheren en beheersen van groei binnen innovatieve groeibedrijven die een duurzame concurrentiepositie willen uitbouwen. Deze reeks richt zich eveneens tot autonome business units binnen grotere bedrijven.

Sessie 1: Optimaal beheer van liquide middelen en intern bedrijfskapitaal
Dirk Hermans (Director, Deloitte)
Case Metris: Annick Seps (VP Finance)

Een bedrijf kan een risicovol avontuur zijn of een avontuur met een berekend risico. Het is de taak van een bedrijfsleider, entrepreneur, om via een permanente monitoring op de hoogte te zijn van de financiële toestand van de onderneming. Een financiële planning is een objectieve cijfermatige weerslag van de verwachte activiteiten van een onderneming.
Niet alleen bij het begin van een bedrijf is een financieel plan aangewezen; elke wijziging in het leven, ook groei, van een onderneming vereist een bezinning over de toekomst.

Topics tijdens deze sessie zijn o.a. investeringsbudget, financieringsbudget, exploitatiebudget, forecasts, previsionele balansen, herkomst en besteding van middelen, kasplanning, cashflow en liquiditeitsplanning, break-even analyse, .

Praktische informatie en inschrijvingsmodaliteiten
Data:
- Sessie 1: Optimaal beheer intern bedrijfskapitaal - donderdag 6 oktober (16u-19u)
- Sessie 2: Op zoek naar externe middelen - dinsdag 25 oktober (16u-19u)
- Sessie 3: Hoe omgaan met externe financiering - dinsdag 22 november (16u-19u)

Locatie:
Innovatie- en Incubatiecentrum, Kapeldreef 60, 3001 LEUVEN

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us