LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc Ondernemerscafé: Gastbedrijf Septentrio


Septentrio Satellite Navigation werd in 2000 opgericht als een spinoff van IMEC. Het bedrijf legt zich toe op de ontwikkeling en de commercialisering van satellietnavigatie producten, gebaseerd op eigen hardware en software en richt zich hierbij vooral op scheeps-, luchtvaart- en treinindustrie. Vanuit een 7-koppig team groeide Septentrio uit tot een internationaal team van experten gespecialiseerd in de ontwikkeling en toepassing van satellietnavigatie en telt vandaag een 30-tal personeelsleden.
In het kader van het Galileo-project kende ESA een contract toe aan een consortium onder leiding van Septentrio. Septentrio neemt eveneens deel aan EC en ESA projecten voor de ontwikkeling en toepassing van satellietgebaseerde navigatie en positioneringsoplossingen om de veiligheid van zee-, lucht- en treintransport te verhogen.

Naast een voorstelling van het bedrijf, zal Peter Grognard, CEO van Septentrio Satellite Navigation, specifiek ingaan op hun betrokkenheid in Europese projecten. Hierbij komt aan bod onder welke voorwaarden je als Vlaams bedrijf in dergelijke projecten kunt meestappen en welke de gevolgen zijn op korte en lange termijn voor de groei en (internationale) erkenning van het bedrijf. Na de uiteenzetting krijgt u een korte demo van hun producten.

Enkele praktische aspecten
Datum: donderdag 13 oktober 2005 (18u-21u)
Locatie: Septentrio, Ubicenter, Philipssite 5, te 3001 Leuven

Programma
- vanaf 18u: Ontvangst deelnemers
- 18u30: Verwelkoming en introductie - Nicole De Smyter (Leuven.Inc)
- 18u35: Navigating through Europe - Peter Grognard (CEO, Septentrio)
- 19u20: Demo - Septentrio Satellite Navigation products
- 19u40: Vraag en antwoord
- 19u50: Afronding met een hapje en een tapje
- 21u00: Einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us