LEUVEN MINDGATE

Open Ondernemerscafé: Gastbedrijf Frutifresh - Als KMO intensief samenwerken met een buitenlandse machinebouwer


Frutifresh uit Lot is gespecialiseerd in het schillen en versnijden van fruit, meer in het bijzonder in de vorm van klaargemaakte fruitsalades, gesneden mono fruitsoorten en vers geperste vruchtensappen. Tot de klanten behoren o.m. scholen, ziekenhuizen, cateringbedrijven en de grootdistributie.

Het productieproces vergde tot nu toe heel wat manuele handelingen. Om de productie te automatiseren, ging zaakvoerder Kris Huygh op zoek naar een sinaasappelschilmachine. Deze scheen echter niet op de markt te zijn, dus besloot men bij Frutifresh om dergelijke machine te laten bouwen. Frutifresh vond een buitenlandse machinebouwer die zou instaan voor de ontwikkeling van de schilmachine.

Tijdens dit ondernemerscafé doet zaakvoerder Kris Huygh u het volledige verhaal over de intensieve samenwerking met de buitenlandse machinebouwer: de aanleiding tot de ontwikkeling van de machine, hoe de samenwerking is verlopen, wat positieve maar ook negatieve ervaringen en lessen zijn geweest en wat nu uiteindelijk het resultaat is geweest. Nadien volgt een rondleiding in het bedrijf.

Waar en wanneer
Dit open ondernemerscafé vindt plaats ten huize Frutifresh, Hemelstraat 6 te 1651 Lot op donderdag 24 november 2005 vanaf 18u30 tot 21u00.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us