LEUVEN MINDGATE

Ondernemerscafé en opening nieuwe kantoren: Gastbedrijf Materialise


Materialise startte in 1990 in een joint venture met de K.U.Leuven, waarbij het zich specialiseerde in de Rapid Prototyping technologie. Materialise was een van de eerste Rapid Prototyping bedrijven in Europa en is sindsdien uitgegroeid tot wereldleider in deze industrie. De software afdeling ontwikkelt de technische software om deze technieken nog meer doeltreffend te maken. Ook chirurgen en onderzoeksinstellingen doen een beroep op Materialise voor het maken van medische modellen en software. De MGX afdeling legt zich toe op de ontwikkeling van design objecten waarbij de uiteenlopende mogelijkheden van 3D printing technieken worden gebruikt. Het bedrijf is nu wereldwijd aanwezig met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Oekraïne, Tsjechië, USA, Japan en Maleisië.

Dit ondernemerscafé wordt gekoppeld aan de feestelijke opening van de nieuwe gebouwen van Materialise op het Industriepark Haasrode. Na het 'publieke' gedeelte met uiteenzettingen van de heren Wilfried Vancraen (Managing Director, Materialise), professor Koenraad Debackere en Burgemeester Louis Tobback, is er een besloten sessie voor de Leuven.Inc leden. Wilfried Vancraen gaat dieper in op enkele business en management ervaringen van Materialise tijdens de groeifasen die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, dit als kennisoverdracht naar collega-groeibedrijven uit de regio.

Praktische aspecten
Datum: vrijdag 16 december (15u45u-20u00)
Locatie: Materialise, Industriepark Haasrode, Technologielaan 15 te 3001 Leuven

Programma
- 15u45: ontvangst Leuven.Inc leden
- 16u00: Begeleide rondleiding doorheen de verschillende divisies en realisaties van Materialise (prototypes + software + medische toepassingen)
- 17u00: Officieel gedeelte met speeches van Wilfried Vancraen (Managing Director), prof. Koenraad Debackere en Burgemeester Louis Tobback
- 17u45: Hapje en drankje
- 18u30: Uiteenzetting voor de Leuven.Inc leden door Wilfried Vancraen
Topic: Het management van een groeibedrijf: het verhaal van Materialise als ervaringsoverdracht naar collega-groeibedrijven
- 19u10: Afsluiting met een drankje
- omstreeks 20u00: einde van het ondernemerscafé

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us