LEUVEN MINDGATE

R&D: Zelf doen, out-sourcing of co-sourcing? En wat betekent het voor de toekomst van Europa?


Uitbesteden is in! Bedrijven laten onderdelen en subassemblies maken door gespecialiseerde bedrijven of in de lageloonlanden. Ook software wordt uitbesteed, met India als uitbestedingsmarkt in volle expansie. Meer en meer ontstaat de vraag omtrent het nut of on-nut van uitbesteding van de onderzoeksactiviteiten naar lage loonlanden (India, Oost-Europa, China,.).
Is onderzoek een te waardevol asset, zodat we het binnenshuis moeten houden? Kan onderzoek op een efficiënte manier worden uitbesteden? Wordt het volledige outsourcing of is co-sourcing onder de vorm van lange termijn partnerships efficiënter?

Lageloonlanden schuiven meer en meer op in de keten en worden steeds actiever in het opzetten van kenniscentra. Dit roept diverse vragen op. Kunnen Europese bedrijven er hun onderzoek naar uitbesteden? Hoe efficiënt is deze vorm van outsourcing en hoe werkt dergelijke outsourcing in de praktijk? Hoe moet men out-sourcing of co-sourcing managen en welke meetbare criteria hanteren om 'succes' te meten? En wat is de impact hiervan op de toekomst van de Europese bedrijven? Welke added-value biedt Europa nog wanneer de kenniscentra verschuiven naar lageloonlanden ?

Over dergelijke aspecten van R&D-outsourcing formuleren de sprekers hun stellingen, gevolgd door een debat tussen sprekers en publiek.

Praktische zaken
Plaats: Arenbergkasteel, Kardinaal Mercierlaan 94, 3001 Heverlee
Aanvang: 19u30
Deze forumavond is een organisatie van het VILv i.s.m. Leuven.Inc en KVIV Gewestelijke Afdeling Brabant.

Sprekers
- Simon Dewulf, Oprichter & CEO Creax
- Dr. Bob Hoekstra, Chief Executive Officer, Philips Bangalore Software Centre
- Dr. Fred Librecht, Manager Corporate Venturing, Agfa Gevaert
- Moderator: Patrick Pype, Development Manager Philips Semiconductors Leuven

Inlichtingen
VILv-secretariaat
Tel.: 016 32 13 94
Tel./fax: 052 30 00 28

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us