LEUVEN MINDGATE

Samenwerkingsovereenkomsten: het wat en waarom van een goede overeenkomst in het kader van onderzoek en innovatie


Ieder bedrijf heeft te maken met vormen van samenwerking met klanten, leveranciers, onderzoeks -en projectpartners. En niet in alle gevallen is vooraf precies duidelijk wat de uitkomst van deze samenwerking zal zijn. Een goed opgesteld contract voorziet in een vastomlijnde beschrijving van de taken, rechten en verplichtingen van de betrokkenen en dat in verschillende mogelijke situaties. Hiermee wordt de kans dat één van beide partijen ernstig gedupeerd wordt, aanzienlijk verkleind.

Doelgroep van dit event zijn alle bedrijven, meer specifiek KMO's, die te maken hebben met enige vorm van samenwerking. Vragen die aan bod zullen komen, zijn o.a.: Waarom en wanneer een contract afsluiten? Hoe een contract opmaken? Hoe een contract onderhandelen en afsluiten? Enkele types contracten toegelicht in het kader van innovatie, met o.a. onderzoeks-, geheimhoudings- en licentieovereenkomsten.

Programma
- 16u45 Onthaal deelnemers
- 16u55 Inleiding en verwelkoming door het Steunpunt Innovatie
- 17u00 Strategie en succesfactoren bij het aangaan van samenwerkingsovereenkomsten: ervaringen uit de praktijk - Bernard Gravez (iFORi)
- 18u00 Enkele types overeenkomsten toegelicht in het kader van innovatie en onderzoek - Hans Bracquené (Kantoor Hans Bracquené)
- 19u00 Vraag en antwoord
- 19u30 Afsluiting met een hapje/tapje

Praktische zaken
Datum: dinsdag 16 maart 2004 (17u-19u30)

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us