LEUVEN MINDGATE

Seminarie & Beurs: Mobiele communicatie-oplossingen - wat betekent dit voor uw bedrijf?


Een organisatie van Agoria ICT, KMO-IT Centrum en Leuven.Inc, ondersteund door het Steunpunt Innovatie Vlaams-Brabant

In onze maatschappij is mobiele communicatie niet meer weg te denken. Ook in het bedrijfsleven waar werknemers steeds minder aan hun bureau op kantoor werken, en waar een steeds groter stuk van het werk zich onderweg of op verplaatsing bij de klant afspeelt, zijn de toepassingen voor mobiele communicatie alsmaar belangrijker geworden. Echter op het gebied van de mobiele datacommunicatie moeten, zowel in organisatorisch als technisch opzicht, de ontwikkelingen nog vertaald worden in bruikbare, praktische toepassingen. Alleen al de vele transmissietechnologieën als GPRS, UMTS, WIFI en de bijbehorende standaarden roepen bij veel gebruikers de vraag op met welke technologie ze moeten beginnen en op welk moment ze moeten instappen.

Dit event richt zich specifiek naar de KMO-eindgebruiker van mobiele communicatie-oplossingen. De sprekers gaan concreet in op de mogelijkheden en de toegevoegde waarde die de toepassing van deze technologie kan creëren. Verder wordt de praktische implementatie van mobiele communicatie binnen een bedrijf besproken. Een aantal gerealiseerde projecten bij KMO's worden voorgesteld en geven een concreet zicht op de praktijk.

Programma
* 15u30: Onthaal deelnemers in de beursruimte
* 16u00: Inleiding en situering van het thema, geïllustreerd a.h.v. een aantal marktgegevens - Tanguy De Lestré, Agoria ICT
* 16u20: Mobiele bedrijfsprocessen en communicatie-mogelijkheden -Jan Callewaert, Option
- de huidige situatie
- manieren & methodes om data te communiceren
- nieuwe mogelijkheden
- toekomstvisie en verwachtingen
- demo UMTS
* 16u45: Het managen van een project 'Mobiele Communicatie' binnen uw bedrijfsomgeving - Jan Borlez, KMO-IT Centrum
- Back-office - Communicatie - Gebruikers
- (Hoe) vang ik een project aan?
- Welke factoren zijn relevant?
- Hoe breng ik mijn project tot een goed einde?
* 17u15: Koffiepauze in de beursruimte
* 18u00: Gevallenstudies
Een drietal bedrijven die zelf mobiele communicatie gebruiken, schetsen kort hun mobiele oplossing: de werkwijze, de drivers, de voordelen ervan en de ervaringen bij implementatie.
Case 1: Service-techniekers
Bij SMEG - België, fabricant van keukentoestellen, zijn 15 service-monteurs uitgerust met een PDA met GPRS. Ze krijgen hierop hun planning doorgespeeld en voeren de gepresteerde tijd en verbruikte onderdelen in. De factuur wordt bij de klant afgeprint.
Case 2: Vertegenwoordigers
Bij Biovita , een florerende groothandel van voedingsupplementen en cosmetica, nemen 10 vertegenwoordigers bestellingen op met een
mobiel order entry-systeem dat via GPRS met de thuisbasis communiceert.
Case3: Beheer van persoonlijke informatie
Een derde bedrijf zal u toelichten wat zijn ervaring is om e-mail en agendabeheer ter beschikking te stellen van mobiele medewerkers.
* 18u45: Vrij bezoek aan beurs en afsluitend hapje/tapje tot omstreeks 20u30

Praktische zaken
Locatie: IMEC, Kapeldreef 75, 3001 Leuven
Datum: dinsdag 30 maart 2004 (15u30-20u30)

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us