LEUVEN MINDGATE

Bewaring van tuinbouwproducten? Wat heeft mijn bedrijf daarmee te maken?


Het Vlaams Centrum voor Bewaring van Tuinbouwproducten (VCBT) werd opgericht in 1997 als een samenwerkingsverband tussen het Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen en de K.U.Leuven.

Doel van het VCBT is het uitvoeren en coördineren van wetenschappelijk onderzoek m.b.t. de bewaring en kwaliteit van groenten en fruit. De onderzoeksresultaten worden via adviezen en opleidingen overgedragen naar vooral telers en veilingen.

Maar niet enkel telers, tuinders en veilingen hebben baat hebben bij de diensten en knowhow van het VCBT. Aan het bewaren van tuinbouwproducten hangen immers heel wat randactiviteiten en technieken vast zoals verpakking, sorteerinstallaties, modelindustriebouw, bewaarcellen, koelinstallaties, warmte- en koeltransport, meet- en controleapparatuur enz. Ook bedrijven actief in deze sectoren kunnen voor advies en onderzoek terecht bij het VCBT.

Om ook KMO's uit deze sectoren bewust te maken van de meerwaarde van het VCBT, organiseert het Steunpunt Innovatie van de GOM Vlaams-Brabant samen met partner Leuven.Inc een groepsbezoek aan het VCBT op donderdag 13 mei 2004. Naast een voorstelling van het VCBT en een praktijkgetuigenis krijgt u een uitgebreide rondleiding in de laboratoria, die geaccrediteerd zijn volgens de ISO 17025 norm.

Programma
14u15 Ontvangst deelnemers in de Campusbibliotheek Arenberg
14u30 Verwelkoming door het Steunpunt Innovatie
14u35 Voorstelling activiteiten en diensten van het VCBT - Bart Nicolaï, Wetenschappelijk coördinator VCBT
15u10 Praktijkgetuigenis
15u30 Uitgebreide rondleiding in de laboratoria
16u30 Afronding bezoek met een drankje met gelegenheid tot vragen stellen en napraten met collega-ondernemers

Praktische zaken
Datum: Donderdag 13 mei 2004 (14u30-16u30)
Locatie: Campusbibliotheek Arenberg, Willem de Croylaan 6 te 3001 Heverlee

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us