LEUVEN MINDGATE

Open Ondernemerscafé - Gastbedrijf Better3Fruit


Better3Fruit is een jong onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf dat zich tot doel stelt nieuwe fruitrassen te ontwikkelen die beantwoorden aan de noden van de hedendaagse consument en van de fruit-industrie. De toenemende vraag naar variatie, consistente kwaliteit en voedselveiligheid kan slechts worden beantwoord door de creatie van nieuwe rassen. Als jonge spinoff vanuit de K.U.Leuven bouwt Better3Fruit voort op het resultaat van 12 jaar onderzoek door Johan Nicolaï boomkwekerijen en het Fruitteeltcentrum van de K.U.Leuven.

Better3Fruit beschermt zijn nieuwe rassen actief door het verwerven van kwekersrechten, patenten en merknamen. Voor de commercialisatie van zijn rassen stimuleert Better3Fruit de ontwikkeling van strategische samenwerkingsverbanden (clubs) om te komen tot een geïntegreerde vermarkting, logistieke besparingen, kwaliteitsbewaking en een afstemming van het aanbod op de vraag.

Dit Open Ondernemerscafé biedt U de unieke gelegenheid om kennis te maken met de uitdagingen van het ondernemen in de plantenbiotechnologie, met aandacht voor eigendomsrecht en commercialisatie-strategieën.

Tijdens dit café krijgt u tevens een rondleiding in hun proeftuinen en kan u onder deskundige begeleiding zelf de verschillende appelsoorten te proeven. Grijp deze kans en kom ook een kijkje nemen in het Fruitteeltcentrum - Better3Fruit in Rillaar (15 minuten vanuit Leuven via de autosnelweg).

Praktische aspecten
Datum: donderdag 23 september 2004 (18u-21u)
Locatie: Fruitteeltcentrum - Better3Fruit, Steenberg 36, 3202 Rillaar

Programma
- vanaf 17u45: Ontvangst deelnemers
- 18u15 Welkom en inleiding - Willy Dillen (Algemeen Directeur, Better3Fruit)
- 18u30 Rondleiding in de proeftuinen, proeven van appels - Inge De Wit (Veredelaar, Better3Fruit)
- 19u10 IPR-strategie en commercialisatie van nieuwe fruitrassen - Willy Dillen (Algemeen Directeur, Better3Fruit)
- 19u40 Vraag en antwoord
- 20u00 Afronding met een hapje en een tapje
- 21u00 Einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us