LEUVEN MINDGATE

ELEKTRONICA EN KLEDIJ: WELKE TOEKOMST?


Leuven.Inc, VILv, KVIV GA Brabant kondigen de organisatie aan van een Forum avond op dinsdag 18 februari 2003 (19u30)

Thema: Elektronica en kledij: welke toekomst?

'Intelligente kleding brengt ons de fusie tussen mode en technologie .'- de toekomst van draagbare elektronica en multifunctionele kleding.


Sprekers:

* Mr. Clive van Heerden, Global Director Intelligent Fiber division, Philips Design
* Prof. Bob Puers, Department ESAT - K.U.Leuven
* Mr. Fa Quix - Directeur-generaal FEBELTEX

Moderator: Ir. Patrick Pype, Philips Semiconductors - ISD Leuven

Plaats: Auditorium Arenberg, Kasteelpark Arenberg 1, 3001 Leuven

Er is een duidelijke trend naar alsmaar meer draagbare elektronica: van 'portable' draagbaar naar 'wearable' draagbaar, waarbij electronica en kledij alsmaar meer 'verweven' geraken. Vanuit een doorgedreven visie op gebruikers-comfort is Philips reeds jaren aktief op dit nieuwe domein, getuige daarvan het pioniersproject met Levi's en de recente samenwerking met Nike.

Clive van Heerden (Global Director Intelligent Fiber division, Philips Design) zal in zijn presentatie 'Wearable Electronics - A company outlook by Philips' een actuele visie op 'Wearable Electronics' schetsen en een aantal interessante toepassingen toelichten in verscheidene domeinen zoals consumenten-electronica, medische electronica, fitness & sport.

Een tweede voordracht legt de focus op 'Textiel met geïntegreerde elektronica voor draagbare medische toepassingen'. In de medische sector bestaat er een behoefte om data te kunnen registreren bij patienten op een continue basis. De registratie-apparatuur is vaak storend voor de patient. Met de integratie van elektronische componenten in het textiel van de kledij wordt dit vermeden. Nog een stap verder is het textiel zelf als component te gebruiken voor interconnectie en zelfs als sensor. Prof. Bob Puers (ESAT - K.U.Leuven) zal tijdens zijn voordracht toelichten welke de mogelijkheden zijn op dit moment.

Tenslotte zal in een derde luik, de heer Fa Quix (Directeur-generaal Febeltex) de visie en stand van zaken toelichten vanuit de textielfederatie. Waar staan de Belgische bedrijven op dit ogenblik . Welke textielonderzoeksprogramma's en toepassingen zitten in de pipeline, en hoe positioneren onze bedrijven zich op de wereldmarkt?

Practische aspecten

Datum: Dinsdag 18 februari 2003, aanvang 19u30, einde +/-22u
Koffie en broodjes zijn vooraf, vanaf 19u00 voorzien in de Fumoir naast het auditorium.
Achteraf wordt door het VILv een drink aangeboden in de Hertogenzaal van de Arenberg salons.

Plaats:
Auditorium Arenbergkasteel, Kasteelpark 1 - 3001 Leuven(Heverlee)

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us