LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc: Ondernemerscafé: De succesvolle integratie van een overname - dinsdag 29 april 2003 (18u-20u30)


Wanneer een onderneming overgaat tot de overname van een ander bedrijf, duiken in de verschillende fasen van dergelijk project, vaak complexe vragen op omtrent integratie van technologieën, marktbenadering en personeel tot een harmonisering op zowel fiscaal, juridisch als boekhoudkundig vlak.
Metris werd met deze problematiek geconfronteerd bij de overname van Paraform en verkeert dan ook in een uitstekende positie om vanuit de praktijk te komen getuigen.
Deloitte&Touche brengen complementair het onderliggende verhaal hoe een dienstverlenend bedrijf bij een overname kan helpen.

Deze thematiek komt aan bod tijdens het Leuven.Inc Ondernemerscafé op dinsdag 29 april a.s.
Gastheren van dit café zijn Deloitte&Touche en Metris, i.s.m. Steunpunt Innovatie Vlaams-Brabant.

Enkele praktische aspecten:
Datum: dinsdag 29 april 2003
Locatie: kantoren Deloitte & Touche, Philipssite 5, Leuven

Programma:
- vanaf 18u: Ontvangst deelnemers
- 18u15: Welkom door Kurt Leuridan (Manager Tax & Legal, Deloitte & Touche) en Dirk Hermans (Senior Manager Fiduciaire, Deloitte & Touche)
- 18u30: De overname van Paraform, Bart Van Coppenolle (CEO, Metris) en Annick Seps (Finance Manager, Metris)

Metris, opgericht in 1995 als spinoff van de K.U.Leuven, levert vandaag totaaloplossingen voor kwaliteitscontrole, reverse engineering en 3D digitalisatie aan de design en productie afdelingen van de automobiel- en vliegtuigindustrie. Paraform Inc. werd opgericht in 1997 als een spinoff van Stanford University en was de belangrijkste concurrent van Metris: Metris was marktleider in Europa, Paraform in de VS.
Waar Metris gespecialiseerd is in kwaliteitscontrole, lag Paraforms' sterkte vooral ligt in de Reverse Engineering software, wat een mooie productcomplementariteit inhield. Daarnaast levert Metris, in tegenstelling tot Paraform, ook hardware, nl. optische meetsensoren. Het klantenbestand van Paraform bood bijgevolg verschillende cross-sales opportuniteiten. De technologie van Paraform werd volledig geïntegreerd binnen de Metris software. Hiervoor werd eveneens een deel van het bestaande Paraform team in Californië overgenomen. De huidige CTO van Paraform werd daartoe opgenomen in de Metris organisatie als VP software engineering.

- 19u15: De dienstverlening van Deloitte&Touche bij een overname, Reese Fredrickson (Director Corporate Tax US, Deloitte & Touche, engelstalig) en Gert Vanhees (Senior Manager General Audit, Deloitte&Touche)

De dienstverlening van Deloitte&Touche in de verschillende fases van de overname en de nazorg hieromtrent:
* het begeleiden van de boekhoudige, fiscale en juridische integratie van een US-vestiging vanuit Leuven
* van een outsourced CFO-office tot een geïntegreerd 'shared service center'
* ...
- 19u45: Vraag en antwoord
- 20u15: Afronding met een hapje en een tapje

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us