LEUVEN MINDGATE

Visionair seminarie : De fabriek van de toekomst!? - dinsdag 6 mei 2003 (17u-20u30)


Heel wat bedrijfs -en productieactiviteiten werden recent geherlocaliseerd vanuit Vlaanderen/Europa naar andere landen, waar de productiefactoren goedkoper zijn dan bij ons. Ook diensten en productinnovatieactiviteiten komen onder druk te staan. Is er nog toekomst voor bedrijven in Vlaanderen/Europa?
Hoe kunnen we vanuit een creatieve en innovatieve ingesteldheid terug het verschil maken? Welke productietrends komen er op ons af? Hoe zal het productieapparaat flexibeler worden en real-time interageren met een slimmere omgeving? Hoe komen we tot autonome productiesystemen en welke toename aan belang zullen zowel micro-robotica als mechatronica kennen in dit gebeuren? Welke vaardigheden worden van toekomstige werknemers verwacht?
Kortom, waar en hoe zullen we in de toekomst nog toegevoegde waarde kunnen creëren vanuit een internationaal competitief standpunt.

Praktische zaken
Datum: dinsdag 6 mei 2003 (17u-20u30)
Plaats: het seminarie gaat door in het auditorium van IMEC, Kapeldreef 75, 3001 Leuven.
De voordrachten worden in het Nederlands gegeven.
Dit seminarie is een organisatie van Leuven.Inc i.s.m. IMEC en Steunpunt Innovatie Vlaams-Brabant.

Programma:
- vanaf 17u00: Onthaal deelnemers met koffie
- 17u20: Welkom en introductie door prof. Hugo De Man (K.U.Leuven/IMEC)
- 17u30: Productietechnieken van de toekomst (prof. Hendrik Van Brussel, K.U.Leuven)
Hoe zien de fabrieken van de toekomst eruit? Waartoe evolueert het samengaan van ICT en mechatronica en wat is de impact op productieprocessen en -technieken? Wat is de impact van deze trend in verschillende sectoren (materiaalontwikkeling, automotive etc.)?
- 18u05: De sociaal-economische impact op de bedrijfsstructuur en -strategie (prof. Koenraad Debackere, K.U.Leuven R&D)
Welke experten en productiemethodes zijn nodig bij doorgedreven toepassing van mechatronica/robotisatie? Waar zijn de Vlaamse bedrijven in de toekomst gevestigd en welke rol zullen ze spelen op de locale en internationale markt?
- 18u40: Pauze met broodjes
- 19u00: De toekomstige praktijk van de bedrijfsautomatisatie (ir. Jan Vercammen, Egemin)
Hoe ziet Egemin zijn klanten evolueren en impliceert dit interne strategieaanpassingen? Hoe wordt ingespeeld op de nieuwe eisen van de klant en de verschuiving van de (productie)markt?
- 19u35: Robotica- en metrologietrends in de automobiel industrie (ir. Filip Geuens, COO Krypton)
Wat zijn de verwachte trends in de robotica en meettechniek binnen de automotive sector? Wat is het antwoord van deze spinoff op de nieuwe vragen vanuit de markt?
- 20u10: Vraag en Antwoord
- 20u30: Receptie

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us