LEUVEN MINDGATE

Infosessie: KMO's en de uitbreiding van de EU.


Een organisatie van de GOM Vlaams-Brabant, Leuven.Inc, de Vlaams-Brabantse Kamers voor Handel en Nijverheid en Export Vlaanderen, met ondersteuning van de Provincie Vlaams-Brabant

Minder dan 10 maanden scheiden ons van de uitbreiding van de Europese Unie met 10 nieuwe lidstaten. Na de invoering van de euro volgt op 1 mei 2004 ongetwijfeld de meest drastische ingreep in het naoorlogse Europa. De Europese markt krijgt er op één dag meer dan 70 miljoen consumenten bij.
Heel wat bedrijven hebben terecht niet gewacht op de officiële toetreding om activiteiten te ontwikkelen in deze nieuwe lidstaten in Centraal- en Oost Europa. Toch blijven er nog heel wat vragen en onzekerheden over het mogelijke voordeel dat deze marktverruiming voor de Vlaamse bedrijven met zich meebrengt. Via bijgaand programma zal een team van experten op 1 oktober de mogelijke opportuniteiten en risico's terzake voor onze KMO's verduidelijken.


Praktische zaken
Datum: woensdag 1 oktober 2003 (18u-20u30)
Plaats: Provinciehuis Leuven


Programma
- vanaf 17u30: Onthaal deelnemers met koffie en broodjes

- 18u00: Welkom en introductie door dhr. Lodewijk De Witte, gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant

- 18u15: EU-uitbreiding: kansen en bedreigingen voor de Vlaamse economie (prof. Filip Abraham, K.U.Leuven)

- 18u40: Ontwikkeling van de Centraal en Oost Europese markt (Olivier Maes, Management Consulting Leuven)
Wat is de impact van de EU uitbreiding op de bedrijfsstrategie en hoe kan men inspelen op marktopportuniteiten in deze landen? Wat zijn hierbij belangrijke valkuilen en hoe kan men deze het beste voorkomen? Waarom moet men verder kijken dan enkel de nieuwe EU-lidstaten en waar liggen de kansen buiten de nieuwe grenzen?

- 19u05: Lokale personeelsontwikkeling in Centraal en Oost Europa (Marc Billen, Van Asbrouck Recruitment)
Wat zijn de moeilijkheden en uitdagingen op deze markt en welke rol speelt de invloed van cultuurverschillen bij het selectiegebeuren? Deze vragen worden benaderd via enkele praktijkcases vanuit Polen (selectie Pools sales engineer en doorlichting van een Pools management team), Servië (search lokaal management voor start-up productiebedrijf) en Tsjechië (selectie technical sales manager Tsjechië).

- 19u30: Pauze

- 19u45: Praktijkcase (Rudy Magerman, ACV International)

- 20u00: Opportuniteiten voor Vlaamse KMO's in Centraal en Oost-Europa (Kamer voor Handel en Nijverheid)

- 20u15: Wat kan Export Vlaanderen voor u doen? (Export Vlaanderen)

- 20u30: Vraag en Antwoord
- 20u45: Receptie

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us