LEUVEN MINDGATE

Rapid Manufacturing: Ondersteunende tools (software, FMEA e.a.) voor de gereedschapsbouw


TIS-RM is een project dat zich tot doel stelt bedrijven, vooral KMO's, te ondersteunen op het gebied van rapid manufacturing van gereedschapsgebonden producten. Dit najaar wordt het project in de kijker geplaatst en zijn er vijf informatiesessies over de belangrijke voordelen van rapid prototyping, tooling en manufacturing bij de ontwikkeling van nieuwe producten.

Het thema van deze laatste sessie in Vlaams-Brabant zal gaan rond ondersteunende tools voor de gereedschapsbouw. De ontwikkeling van een nieuw product kan via allerlei ondersteunende middelen geoptimaliseerd worden. Software voor ontwikkeling vangereedschappen (matrijzen) op een snelle en kostenefficiënte wijze is hiervan een typisch voorbeeld. Materialise NV licht de mogelijkheden toe aan de hand van concrete gevallen.
FMEA (Failure Mode and Effect Analysis) is een gestructureerde en systematische analysemethode om potentiële problemen van een product of proces op te sporen en vooraf aan te pakken. Hierdoor kan het totale ontwikkelingstraject beduidend ingekort worden. FMEA leidt ook tot besparing van ontwikkelingskosten. Het softwarepakket SuperFMEA wordt op deze informatiesessie voorgesteld door WTCM-CRIF.

Praktische zaken
Datum: 9 december 2003, 16u-20u30
Locatie: K.U.Leuven PMA, Leuven
Deze informatieve avond is een organisatie van TIS-RM en Leuven.Inc en wordt ondersteund door het Steunpunt Innovatie Vlaams-Brabant.

Programma
- 16u00 Ontvangst en bezoek WTCM/K.U.Leuven PMA
- 17u05 Voorstelling TIS-RM
- 17u20 Praktijkgetuigenis 1: Tooling software (Materialise)
- 17u40 Praktijkgetuigenis 2: FMEA e.a. (WTCM)
- 18u00 Voorstelling Steunpunt Innovatie Vlaams-Brabant
- 18u30 Netwerking met hapje/tapje
- 20u30 Einde

Inschrijvingen
Inschrijven kan via e-mail aan TIS-RM en dit voor uiterst 2 december 2003.
Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en een wegbeschrijving.

Opmerking
Deze sessie is de laatste in een kwintet van informatiesessies rond Rapid Manufacturing, welke doorgaan in elk van de Vlaamse provincies.

TIS-RM is een door IWT gesteund initiatief van CRIF-WTCM, Hogeschool voor Wetenschap en Kunst Denayer Instituut, Hogeschool Gent en K.U.Leuven PMA. De infosessies lopen in samenwerking met de Regionale Innovatiestimuleringscentra van IWT-Vlaanderen en andere partnerorganisaties.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us