LEUVEN MINDGATE

Ondernemerscafé: De paradox van de groei


Je start naïef met twee op een zolderkamer en een paar jaar later zitten er ineens tien, twintig mensen rond je. Mensen die je vooruit helpen, maar die ook jouw hulp nodig hebben. Haast geruisloos groeit je bedrijf. Voor je het goed en wel beseft word je in een managersstoel geduwd en kom je met je bedrijf op een keerpunt terecht. De troetelbaby van weleer blijkt een uit de kluiten gewassen, veeleisende adolescent, die maar blijft groeien. Hoe pak je dat aan? Welke evoluties maak je zelf door? Wat zijn de kritische ontwikkelingsfazen van de organisatie in dat groeiproces?

Deze thematiek komt aan bod tijdens het Leuven.Inc Ondernemerscafé op donderdag 11 december a.s.

Gastheer van dit café is Significant.
Significant werd 11 jaar geleden opgericht door Kris Vloeberghs en Johan Schockaert. Beiden waren docent aan de Leuvense Katholieke Hogeschool. Maar het verlangen om midden in de praktijk te vertoeven, dreef hen verder: het creatief bezig zijn met marktonderzoek werd het ideaal. Doen wat ze willen doen werd realiteit. In '92 kwam een voorzichtige start met magere resultaten de eerste jaren. Geleidelijk kwam er via enkele meevallers én een doorgedreven streven naar kwaliteit, een sprongsgewijze omzetgroei, en na tien jaar werd bijna 5 miljoen euro gehaald.
Intussen werd Significant opgenomen in het Duitse bedrijf GfK en telt het al meer dan 35 vaste en een breed netwerk van losse medewerkers. Nog steeds blijven Johan Schockaert en Kris Vloeberghs met het dynamische team intens bezig met marktonderzoek op een creatieve manier.
Praktische aspecten
Datum: donderdag 11 december (18u-20u30)
Locatie: Significant, Geldenaaksebaan 329, 3001 Leuven

Programma
- vanaf 18u00: Ontvangst deelnemers
- 18u30: Welkom en inleiding, Johan Schockaert (Managing Director, Significant)
- 18u45: De paradox van de groei, Kris Vloeberghs (Managing Director, Significant)
- 19u30: Vraag en antwoord
- 20u00: Afronding met een hapje en een tapje

Hoe kan u als lid deelnemen?
Zoals steeds hanteren wij het 'first subscribe, first serve' principe. Inschrijven kan via e-mail aan Leuven.Inc en dit tot uiterst donderdag 4 december. Teneinde ook iedereen de gelegenheid te geven deel te nemen, wordt het aantal deelnemende personen van eenzelfde bedrijf gelimiteerd.
Bent u na inschrijving vooralsnog verhinderd, dan horen wij dit graag. Stuur ons een mailtje, zo kunnen wij een ander lid alsnog toelaten.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us