LEUVEN MINDGATE

Vrijdag VISdag: Business Opportunities in Service Systems (BOSS)


Georganiseerd door het Innovatiecentrum Vlaams-Brabant

Omschrijving

Technologische innovatie is voor veel bedrijven een noodzaak om te overleven. Om een grotere voorsprong te nemen op de concurrentie, wordt businessmodel innovatie steeds belangrijker.

Ontwikkelaars van investeringsgoederen zien het potentieel van businessmodellen waarbij ze niet zozeer hun producten verkopen maar wel het gebruik of het functioneel resultaat ervan. Denk maar aan Xerox, dat zijn kopieerapparaten per gekopieerde pagina verkoopt of aan het Belgische bedrijf Arcomet, de grootste onafhankelijke verhuurder van bouwkranen ter wereld. Men spreekt in zo'n geval van een Product-Service System (PSS), een geïntegreerd aanbod van producten en diensten.

K.U.Leuven en Sirris ontwikkelen binnen het IWT-project BOSS methodes om Vlaamse bedrijven te ondersteunen bij hun transitie naar een PSS-businessmodel.

In deze sessie worden de tussentijdse resultaten voorgesteld aan de hand van enkele reële cases bij Vlaamse bedrijven, die illustreren hoe het potentieel van een PSS-businessmodel in kaart gebracht kan worden.

Doelgroep

Bedrijven (zowel KMO's als GO's) die investeringsgoederen ontwikkelen (zoals productiemachines, gebouwinstallaties en elektronische apparatuur)
Voornamelijk gericht op profielen uit R&D, Service, Marketing of algemeen management

Programma

12u00 - 12u30: ontvangst met (vis)lunch
12u30 - 12u35: welkomstwoord door Innovatiecentrum
12u35 - 13u15: Joris Van Ostaeyen (Centrum voor Industrieel Beleid - CIB)
13u15 - 13u45: Vraag & antwoord

Inschrijven

Deelname in de onkosten bedraagt 25,00 euro. Inschrijven kan online

Annulatievoorwaarden:
Indien u verhinderd zou zijn, kan u zich steeds laten vervangen door een collega. Annulatie is kosteloos tot 5 werkdagen voor aanvang van het event. Vervangingen en/of annulaties dienen schriftelijk te gebeuren.

Wij hopen van ganser harte u te mogen verwelkomen!
 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us